Cele mai tari maşini "retro" au făcut senzaţie la Giurgiu cu ocazia Raliului Memorial 1904

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizat de Retromobil Club România, Raliul „Memorial Giurgiu 1904”, ajuns la a XIII – a ediţie, a reunit în parcarea Restaurantului „Perla” din municipiu 55 dintre cele mai frumoase şi mai bine întreţinute maşini de epocă.

Prima manifestare organizată a mişcării vehiculelor istorice în România a avut loc în octombrie 1979, cu 32 de ani în urmă. La acea vreme a fost organizat un eveniment pe ruta Bucureşti – Giurgiu, la aniversarea a 75 de ani de la celebra cursă Bucureşti – Giurgiu – Bucureşti din 1904.

La etapa de anul acesta, au putut fi admirate un număr de 55 de autovehicule istorice, fabricate în perioada 1936 – 1980, reunind mărci şi modele celebre. Veterana de vârstă a fost un Mercedes Benz 200C, fabricat în 1936, care, din păcate, nu a mai ajuns la Giurgiu.

Printre concurenţii înscrişi la start s-a numărat şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, un cunoscut împătimit al sportului automobilistic. Acesta a ajuns în Giurgiu la volanul unui MGB, fabricat în 1968, avându-l copilot pe fiul cel mic.

După parcurgerea probei speciale din Bucureşti şi a celor trei controale orare de pe traseu, ocupanţii podiumului au fost: Dan Niciovici (Fiat 600D – an fabricaţie 1965) – locul I, Bogdan Coconoiu (Lancia – an fabricaţie 1970) – locul II şi Mircea Ionescu (Ford Capri mk III – an fabricaţie 1978) – locul III.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite