Cei mai buni afacerişti pe timp de recesiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai buni dintre oamenii de afaceri din Giurgiu, care au reuşit să facă faţă crizei economice, s-au întâlnit la cea de-a  XVII-a ediţie a “Topului Firmelor”.Numărul firmelor participante în acest an, pe baza activităţii economice din 2009, eligibile să intre în acest topul realizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a Judeţului Giurgiu , s-a redus cu 50% faţă de clasamentul din 2008.

Criza economică şi-a pus amprenta şi asupra  activităţii societăţilor economice din Giurgiu iar asta s-a văzut cel mai bine aseară, la cea de-a XVII-a ediţie a “Topului Firmelor”, numărul firmelor eligibile fiind redus cu 50%. Doar 289 de firme au fost incluse în clasamentul celor mai buni afacerişti, faţă de 547 câte au participat la ediţia de anul trecut.
“A fost o activitate în plină criză economică şi cu toate acestea foarte mulţi au rezistat, au învins greutăţile apărute, şi-au stabilizat afacerea, au gestionat cu grijă resursele acumulate iar acum ne bucurăm că au învins”, spune Alexandru Epângeac, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a Judeţului Giurgiu.
În acest an au fost nominalizate şi societăţi care n-au mai fost până acum incluse în clasamentul celor mai performanţi oameni de afaceri, însă procentul acestora nu depăşeşte 20%.

Dublă aniversare

La ediţia din acest an a Topului Firmelor au fost acordate 17 Diplome de Onoare pentru cinci ani consecutivi pe primele trei locuri, 40 de Diplome de Excelenţă pentru trei ani consecutive pe primele trei locuri şi 94 Diplome Locul I pentru rezultatele din anul financiar 2009.
Au fost aniversaţi nu doar 17 ani de organizare a “Topului Firmelor” dar şi 20 ani de la reînfiinţarea sistemului cameral şi 145 de ani de la înfiinţarea Camerei de Comerţ a României.

Firmă cu profit uriaş dar cu datorii la stat

Andany Trading SRL din Adunaţii Copăceni, judeţul Giurgiu, este firma care s-a clasat pe primul loc în TOP 100, având o cifră de afaceri de peste 462.000.000 lei şi un profit net de aproximativ 820.000 lei, conform bilanţului pe anul 2009, publicat pe site-ul www.vrajitorul.eu care oferă o bază de date validă, la care lucrează 50 de specialişti şi care aparţine agenţiei de colectare debite Urban şi Asociaţii. Firma care are ca activitate cultivarea arbuştilor fructiferi înregistrează însă datorii totale mai mari de 24milioane de lei.

De 3 ani, diplomă de excelenţă

AMM SRL din municipiul Giurgiu este o microîntreprindere axată pe comerţ cu amănunţul al ziarelor şi produselor de papetărie, în magazine speciale, care nu înregistrează datorii către bugetul de stat şi care la ediţia din acest an a primit Diplomă de Onoare pentru că cinci ani la rând s-a clasat pe locul I în top dar şi Diplomă de Excelenţă pentru menţinerea pe prima poziţie a clasamentului, timp de trei ani, la categoria comerţ cu amănuntul în magazine specializate.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite