A ieșit la iveală modul în care negocia șeful ANAF Giurgiu mita: „Ăia vor 10.000 de euro, vezi și tu cât poți să mai scoți”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul șef al Administrației Finanțelor Publice a fost arestat preventiv pentru 24 de ore, ieri, de anchetatorii DNA, pentru trafic de influență și luare de mită.

DNA

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au publicat astăzi stenogramele din doar, care arată cum Mihai Sebe, șeful ANAF Giurgiu se târguia pentru sumele pe care le aștepta pentru a-i scăpa pe doi administratori a două firme de problemele fiscale pe care le aveau.

Acesta a cerut oamenilor de afacaeri 30.000 de euro pentru a nu-i amenda în urma unui control, și ca firmele să poată să se mute din Giurgiu în București. Pentru a realiza acest proces, cele două firme cu probleme trebuiau să fie radioate de la Registrul Comerțului Giurgiu, însp datoriile pe care încă le aveam la bugetul de stat erau de aproape 2 milioane de lei.

Într-una dintre interceptări, intermediarul explică problemele unei companii și îl întreabă pe șeful ANAF cât dorește pentru a le rezolva. Șeful ANAF îi spune că suma începe de la 10.000 de euro. Mai târziu, ajung la un acord pentru 15.000 de euro și propune ca diferența de 5.000 de euro să fie împărțită între ei. În schimbul banilor, compania urma să fie inspectată timp de o săptămână, cu un rezultat favorabil.

Într-o altă conversație, cei doi discută despre controalele la una dintre firme. Aici, intermediarul îi cere șefului ANAF Giurgiu să nu trimită oameni la control. Acesta răspunde că va face acest lucru, dar în schimbul a 20.000 de lei.

Într-o altă discuție interceptată de către procurorii DNA, intermediarul vorbește cu reprezentantul uneia dintre companii și îl încurajează să nu plătească amenda primită în urma unui control. Șeful ANAF și cei doi manageri de companii sunt acum investigați pentru corupție, trafic de influență și luare de mită.

Discuțiile interceptate de procurorii DNA arată astfel, potrivit digi24.ro:

Sebe Mihai: Bă, ăia vor 10.000 de euro, vezi și tu cât poți să mai scoți!

Intermediar: 15.000 de euro, e bine?

Sebe Mihai: Da, și îi împărțim și noi pe ăștia!

Intermediar: Să nu-i mai facă alt control, te rog!

Mihai Sebe: Să mai aducă 20.000 de lei și este pe zero!

Intermediar: Hai că îl sun.

Mihai Sebe: Zic că este cel mai convenabil.

Mihai Sebe: Și fără sesizare!

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite