Zi de 13 cu ghinion la graniţa de Est. Mai multe documente false descoperite de poliţiştii de frontieră de la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai multe acte false sunt depistate la frontiera de Est FOTO Poliţia de frontieră
Tot mai multe acte false sunt depistate la frontiera de Est FOTO Poliţia de frontieră

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au descoperit, în urma unor controale de rutină, încă un „lot” de documente falsificate, printre care se numără două cărţi de identitate, un talon ITP şi un certificat de competenţă profesională.

Continuă să fie descoperite, la frontiera de Est, noi şi noi seturi de documente falsificate. Ziua de 13 mai s-a dovedit, de altfel, una plină de ghinion pentru cei care au încercat să treacă graniţa cu acte false.

Trei dintre şoferii care s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei - cetăţeanul moldovean, Igor S. (în vârstă de 40 de ani, conducând un autoturism marca Audi, înmatriculat în Bulgaria), cetăţeanul român Petru C. (în vârstă de 31 de ani, conducând un autoturism marca Mitsubishi, înmatriculat în Germania) şi cetăţeanul român Alexandru I. (în vârstă de 56 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria) - au fost prinşi în fapt.

„La controlul de frontieră, colegii noştri au descoperit ascunsă în autoturismul lui Igor S. o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia altei persoane. De asemenea, colegii noştri au descoperit în portofelul lui Petru C. o carte de identitate cu însemnele autorităţilor bulgare pe care era imprimată fotografia altei persoane. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false”, a declarat Mădălina Carp, de la Poliţia de Frontieră Galaţi.

Cu privire la cele constatate, Igor I. a declarat că documentul de identitate în cauză aparţine unui prieten, care probabil l-a pierdut în autoturismul său, iar Petru C. a declarat că a fost rugat de un conaţional să-i ducă unei persoane din Germania respectiva carte de identitate.

În cazul cetăţeanului român Alexandru I., poliţiştii de frontieră au constatat că acesta a prezentat la controlul de frontieră, pentru autoturismul pe care îl conducea, un talon care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, dar nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic.

Bărbatul a declarat că în schimbul sumei de 130 de euro, o persoană, ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, s-a ocupat de obţinerea talonului care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice pentru autoturismul în cauză.

În aceeaşi zi, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, cetăţeanul ucrainean Alexei I., în vârstă de 36 de ani, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor marca Renault şi o remorcă marca Robuste Kaiser, ambele înmatriculate în Bulgaria.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un certificat de competenţă profesională pentru transport internaţional de mărfuri.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului de competenţă profesională, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

În prezent se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, în primele două cazuri, a infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, în cel de-al treilea caz. iar în ultimul se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite