Zeci de cetăţeni ucrainieni depistaţi că munceau ilegal pe un şantier naval din Galaţi. Au intrat legal în ţară, dar munceau la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Serviciul pentru Imigrări Galaţi
Foto: Serviciul pentru Imigrări Galaţi

Poliţiştii de imigrări din Galaţi au depistat 38 de cetăţeni străini din Ucraina, în urma unei acţiuni întreprinse pentru combaterea  muncii ilegale, care desfăşurau activităţi lucrative fără aviz de detaşare, pe un şantier naval din municipiul Galaţi.

Pe 23 octombrie, poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări–Serviciul pentru Imigrări al judeţului Galaţi, în cooperare cu inspectori de muncă din cadrul ITM Galaţi, beneficind de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Galaţi, au efectuat o acţiune pentru prevenirea şi combaterii muncii ilegale a străinilor.

”În acest sens, s-a avut în vedere existenţa avizelor de muncă pentru fiecare cetăţean străin angajat, modul în care firmele îndeplineau condiţiile legale de angajare şi legalitatea şederii pe teritoriul ţării noastre a străinilor”, au precizat reprezentanţii Serviciul pentru Imigrări al judeţului Galaţi.

Poliţiştii de imigrări au depistat 38 de cetăţeni străini, cu vârsta cuprinsă între 26 şi 44 de ani, din Ucraina, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, pe un şantier naval din municipiu.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că străinii au intrat legal în România, în baza paşapoartelor biometrice, însă nu aveau drept de muncă pe teritoriul ţării noastre, respectiv nu deţineau aviz de detaşare, conform prevederilor OUG 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României.

imigrari 1

Ca urmare a celor constatate, reprezentanţii societăţii comerciale au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 100.000 de lei. Totodată, cetăţenii străini au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 500 de lei fiecare pentru neanunţarea şederii pe teritoriul României, conform prevederilor O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite