Viroze mai puţine în Galaţi. Bebeluşii rămân printre „preferaţii” pneumoniilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul cazurilor de viroze respiratorii din judeţul Galaţi este scădere. Direcţia de Sănătate Publică a înregistrat în ultimele şapte zile peste 2.050 de cazuri de infecţii ale căilor respiratorii superioare şi peste 300 de cazuri de pneumonii.

Medicii de familie îi sfătuiesc pe părinţi să le acorde o atenţie deosebită bebeluşilor, aceştia fiind cei mai expuşi îmbolnăvirii. Ultima raportare făcută de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi arată că în ultima săptămână s-au înregistrat 2.058 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi 325 de cazuri de pneumopatii acute, cu 10% mai multe decât în urmă cu şapte zile.

„Formele de pneumonie au fost mai uşoare... 101 persoane au avut nevoie de spitalizare, cea mai afectată grupă fiind 5 - 14 ani. 711 elevi au avut nevoie de consult medical.” a declarat  Dr. Valentin Boldea, Director Executiv DSP Galaţi

Pneumoniile au făcut victime în special în rândul bebeluşilor, 113 având nevoie de spitalizare. Pneumonia poate avea o formă acută sau cronică şi se manifestă prin inflamaţia căilor pulmonare sau a ţesutului pulmonar. Grupele de risc sunt reprezentate de persoanele cu imunodepresie, persoanele în vârstă şi copiii mici. Medicii atrag atenţia că deteriorarea funcţionalităţii pulmonare poate pune în pericol viaţa pacientului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite