VIDEO Un viceprimar face acuzaţii grave la adresa lui Dacian Cioloş: „A cumpărat armament de miliarde, fără licitaţie!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afirmaţiile au fost făcute de viceprimarul UNPR al Galaţiului, Picu Apostol Roman (zis Picu Polonicu din vremea în care era director al Cantinei Săracilor), în plină şedinţă a Consiliului Local Galaţi, fiind cu greu convins să-şi încheie discursul fără legătură cu ordinea de zi.

Viceprimarul Galaţiului şochează din nou opinia publică cu declaraţii controversate. După ce, în urmă cu două luni, viceprimarul Picu Apostol Roman (actualmente UNPR, după ce a făcut parte din aproape toate partidele din România), declanşa controverse violente cu o serie de afirmaţii legate de presupusa implicare a preşedintelui Iohannis în „crime împotriva tineretului român”, de data aceasta oficialul l-a ales drept ţintă pe fostul premier Dacian Cioloş.

Însă dacă precedentele afirmaţii au fost făcute în context privat (fiind puse ulterior pe Youtube), de data acesta totul s-a întâmplat în public, la cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local Galaţi.

Sub pretextul că vrea să vorbească despre necesitatea susţinerii unor cheltuieli privind sprijinirea persoanelor cu o situaţie materială grea, Picu Roman (cunoscut şi sub numele de Picu Polonicu, din vremea cât a ocupat funcţia de director al Cantinei Săracilor) s-a lansat într-o lungă tiradă în care a adus acuzaţii deosebit de grave la adresa lui Cioloş.

„N-aş fi ridicat această problemă, dar când am văzut că domnul Cioloş a cumpărat armament de miliarde, fără licitaţie, şi ne zgârcim la bătrâni şi punem preţ pe faptul că trebuie să facem economie la bătrânii acestei ţări, aruncând la gunoi rolul statului şi rolul administraţiei în grija faţă de cei care au făcut ceva în ţara asta şi pe care noi ne desfăşurăm activitatea”, a declarat viceprimarul (n.r. - redăm cu exactitate declaraţia acestuia).

image

Picu Roman la mitingul de susţinere a lui Victor Ponta FOTO Antidotul

Deşi scopul şedinţei de CL era dezbaterea proiectului de buget al municpiului Galaţi, Picu Roman şi-a continuat „dezvăluirile” la adresa „duşmanilor de clasă”.

„Nu vă mai spun că tot Guvernul Cioloş a angajat în octombrie (N.R. 2016) 40 de IT-işti pe care i-a plătit în total cu trei miliarde şase sute de milioane pentru a da like-uri. Trei miliarde şase sute de milioane ar fi însemnat să plătească 144 de medici rezidenţi în toată ţara”, şi-a continuat discursul viceprimarul, moment în care până şi şeful lui direct, primarul Ionuţ Pucheanu, a intervenit pentru a se pune capăt scandalului.

În cele din urmă, Picu Apostol Roman a fost oprit, cu destulă greutate, din atacurile virulente la adresa lui Cioloş şi s-a putut trece la ordinea de zi, nu înainte însă ca viceprimarul să le arunce priviri tăioase consilierilor din opoziţie care, la precedenta şedinţă de CL au introdus un proiect de HCL pentru demiterea sa din funcţie.

Chiar dacă proiectul nu a trecut (pe fondul faptului că PSD, ALDE şi UNPR au votat împotrivă), asta nu l-a oprit pe viceprimar să afirme, la finalul şedinţei, că toţi cei care i-au pus gând rău „vor plăti”.

În ceea ce priveşte acuzaţiile nefondate ale viceprimarului din Galaţi, reamintim că, la finalul lunii noiembrie 2016, conform Hotnews, fostul Executiv adopta o Hotărâre de Guvern prin care se stabilea procedura prin care Ministerul Apărării să încheie un contract cu şantierul naval olandez Damen de la Galaţi pentru construirea a patru corvete multifuncţionale de ultimă generaţie, prima dintre ele urmând a fi livrată în primii 2,5 ani de la semnarea acordului. Costul întregului program a fost estimat la circa 1.6 miliarde de euro (inclusiv TVA). Procesul achiziţiei corvetelor multifuncţionale ce ar urma să fie construite la Galaţi s-a împotmolit, după ce fostul Parlament a ignorat Hotărârea de Guvern dată de Cabinetul Ciolos, care stabilea procedura specifică pentru acest contract, iar noul Guvern nu a mai trimis noului legislativ ales o altă cerere de aprobare a achiziţiei, mai arată Hotnews.ro.

Viceprimarul Galaţiului, atac virulent la Dacian Cioloş

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite