Viceprimar din Galaţi, despre Iohannis: „În laboratoarele numai de el ştiute se pregătesc crime înfiorătoare împotriva tinerilor români“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afirmaţiile controversate au fost făcute de Picu Apostol Roman, unul dintre viceprimarii oraşului Galaţi, într-un material video distribuit prin reţelele sociale. Primarul Galaţiului spune că nu are ce măsuri să ia împotriva subalternului său, deoarece declaraţiile au fost făcute în timpul liber, nu în numele Primăriei.

Picu Apostol Roman, membru UNPR şi viceprimar al Galaţiului din iulie 2016, a stârnit zilele acestea numeroase controverse printr-o serie de declaraţii la adresa lui Klaus Iohannis, preşedintele României.

Declaraţiile au fost făcute publice prin intermediul unul film distribuit prin reţelele sociale. Din imagini se poate vedea cum Picu Roman se află într-un spaţiu public (cel mai probabil într-un restaurant), într-o ţinută lejeră (trening), iar mesajul este în mod evident direct, către public, nefiind în contextul unei discuţii private.

Iată în continuare câteva fragmente din mesaj, pe care îl puteţi asculta integral în materialul video alăturat.

„Ieşirea Preşedintelui Iohannis în piaţă, în faţa unui grup de - sau în fruntea unui grup -  de tineri, chemaţi de pe nu ştiu unde, pe suportul acesta foarte subţire al unor fundaţii sau asociaţii plătite cu bani din străinătate, mă face să cred că acest club, Bamboo, trebuia să fie o repetiţie la clubul Colectiv”, afirmă Picu Roman.

Mesajul virulent al lui Picu Roman

Mai mult decât atât, viceprimarul lasă să se înţeleagă că la Bamboo a fost o tentativă de crimă cu premeditare: „Trebuia să se lase cu victime. Asta este convingerea mea şi convingerea mai multor prieteni şi cetăţeni din municipiul Galaţi. De data asta nu le-a ieşit. De data aceasta Dumnezeu a avut grijă de tinerii aceştia şi nu i-a lăsat să piară în flăcări. De data aceasta Dumnezeu a avut grijă de familia acestor tineri şi a ocrotit poporul român  prin faptul că şi-a întins mantia ocrotitoare faţă de acei tineri care erau la momentul acela în club, în mijlocul unui iad de flăcări care înconjura acest club din toate părţile”.

„Vreau să vă spun că această manifestare în fruntea căreia a ieşit Klaus Iohannis îl descalifică şi arată încă o dată că lui Klaus Iohannis este împotriva poporului român. Are ceva cu poporul român. Urăşte poporul român. Urăşte tinerii şi în laboratoarele numai de el ştiute se pregătesc crime înfiorătoare împotriva tinerilor români care au ieşit să se distreze într-un anume club din Bucureşti”, afirmă Roman.

Mesajul continuă cu o declaraţie de susţinere a PSD.

„A vrut să se repete figura de la Colectiv pentru că domnul Iohannis este foarte supărat de votul pe care l-a primit PSD-ul de la poporul român şi este foarte indignat şi foarte frustrat vizavi de faptul că peste doi ani jumate nu va mai fi preşedintele României şi va fi un alt cetăţean, român de data acesta, susţinut de poporul român şi care să iubească poporul român şi să-i iubească pe români şi să iubească tinerii  români şi să nu-i ucidă”, mai spune viceprimarul Galaţiului.

I s-a cerut demisia, a ignorat cererea

Joi seară, în plenul şedinţei Consiliului Local Galaţi,  Ionel Petrea a solicitat demisia lui Picu Apostol Roman din funcţia de viceprimar, sub pretextul că „afirmaţiile făcute în spaţiul public fac deservicii democraţiei şi fac de râs oraşul Galaţi”.

Petrea a cerut şi ca primarul Ionuţ Pucheanu (PSD) şi CL să analizeze situaţia şi să ia măsuri, fie ele şi doar de ordin disciplinar. Solicitarea a fost însă complet ignorată de majoritatea CL formată din PSD, ALDE, UNPR şi PMP.

Ulterior, după încheierea şedinţei de CL, primarul Ionuţ Pucheanu a declarat că nu are de gând să ia vreo măsură deoarece declaraţiile lui Picu Apostol Roman au fost făcute în context privat, nu ca angajat al Primăriei Galaţi.

Cine este Picu Apostol Roman

Viceprimarul Picu Apostol Roman este cunoscut la Galaţi sub apelativul de „Picu Polonicu”, porecla având legătură evidentă cu perioada de circa patru ani în carea acesta a ocupat funcţia de şef al cantinei de ajutor social din oraş.

A ajuns în această funcţie pe când era membru al PPDD, în urma unui pact cu fostul primar Marius Stan, care trecuse de la PNL la UNPR şi avea anevoie de o nouă majoritatea în CL.

Înainte de a fi la PPDD, Picu Roman a fost în Partidul Conservator, din care a fost dat afară după ce a făcut scandal că nu primea funcţiile pe care considera că le merită (avusese deja două mandate de consilier local şi ocupase funcţia de director la Administrarea Domeniului Public al CJ, dar doreau un loc pe listele de parlamentari).

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite