VIDEO Trei gălăţeni sunt anchetaţi pentru contrabandă cu arme. Printre ei se numără şi o femeie de 60 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Politiştii au descoperit şi două pistoale tip airsoft. Foto: IPJ
Politiştii au descoperit şi două pistoale tip airsoft. Foto: IPJ

Acasă la aceştia, poliţiştii au descoperit două puşti, una de vânătoare şi o alta de tir, precum şi două pistoale tip airsoft, pentru divertisment. Printre persoanele cercetate, se numără şi mama deţinătorului uneia dintre arme.

Poliţiştii de la Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu sprijinul celor de la Acţiuni Speciale, au efectuat trei percheziţii la domiciliie a trei persoane din din Galaţi, suspectate că ar deţine ilegal arme.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, comisar Cristina Tatulici,  poliţiştii au ridicat de la locuinţele suspecţilor două puşti, una de vânătoare şi o alta de tir, cu glonţ, 27 cartuşe de vânătoare şi două pistoale tip airsoft (replici pe bază de gaz comprimat, utilizate pentru divertisment).

„Întrucât persoanele în cauză n-au putut prezenta acte de provenienţă sau autorizaţii de deţinere a armelor, acestea au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor”, a declarat  CristinaTatulici.

Trei persoane, respectiv doi bărbaţi de 24 şi 50 ani, precum şi o femeie în vârstă de 60 ani, au fost audiate.

Poliţiştii au stabilit că armele au fost aduse în ţară din străinătate.

Femeia în vârstă a declarat că arma găsită la ea acasă aparţine fiului său, care lucrează în Italia.

„Persoane suspecte sunt cercetate acum sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată cu arme şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, a mai precizat Cristina Tatulici.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite