VIDEO Curierul care a înscenat o tâlhărie ca să fure banii firmei la care lucra. Un adolescent i-a fost complice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: captură video
Foto: captură video

Un bărbat de 32 de ani este cercetat pentru delapidare alături de un adolescent de 17 ani, după ce a reclamat la Poliţie un presupus jaf, fiind dat de gol de imaginile surprinse de o cameră de supraveghere pe care nu a văzut-o.

Pe 25 februarie, un bărbat de 32 de ani, din municipiul Galaţi, sesiza secţia 4 Poliţie, printr-un apel de urgenţă la 112, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în faţa unui bloc de pe strada Aviatorilor, ar fi fost deposedat, prin violenţă, de o borsetă în care avea o sumă de bani şi un aparat de taxat electronic.

Poliţiştii au demarat imediat cercetările, deplasându-se la faţa locului şi, totodată, audiind persoana agresată, angajat al unei societăţi comerciale de curierat. Din declaraţia acesteia a reieşit că, în jurul orei 17,40 s-ar fi  aflat pe strada Aviatorilor, lângă autoturismul parcat şi, încercând să sune un client, ar fi fost lovit din spate de doi tineri necunoscuţi, care l-ar fi trântit la pământ şi i-ar fi smuls borseta în care avea suma de aproximativ 7.000 de lei şi un sistem de plată compus dintr-o staţie PDA şi un chitanţier electronic.

Ce i-a scăpat presupusei victime a fost faptul că în zona de unde a anunţat Poliţia era instalată o cameră de supraveghere, care a surprins momentul când curierul se trânteşte teatral pe jos de două ori, lângă el nefiind nimeni, iar apoi sună liniştit la 112 şi se învârte în jurul maşinii în aşteptarea poliţiştilor.

”A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, dar în urma verificărilor şi investigaţiilor făcute, poliţiştii au constatat că presupusa victimă ar fi înscenat fapta menţionată mai sus, însuşindu-şi suma de 9.500 de lei, precum şi aparatura electronică aparţinând firmei la care era angajat”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.Totodată, s-a stabilit că bărbatul ar fi fost ajutat, la comiterea acestei fapte, de un minor de 17 ani, din municipiul Galaţi. Odată cu depistarea acestuia, a fost recuperat şi prejudiciul în valoare totală de 18.000 de lei. Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi acum pentru delapidare, respectiv, complicitate la delapidare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite