Verdict în cazul individului care a vrut să violeze o femeie impiegat, apoi i-a dat foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soţii Trandafir Foto: Marian Trandafir/pagina personală-Facebook
Soţii Trandafir Foto: Marian Trandafir/pagina personală-Facebook

Un tânăr de 26 de ani, cunoscut cu antecedente penale, a fost condamnat la ani grei de închisoare pentru tentativă la omor calificat, tâlhărie calificată şi tentativă de viol.

În 17 septembrie a.c., Tribunalul Galaţi l-a condamnat pe Marius Dobrin, un gălăţean de 26 de ani, la 10 ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat, tâlhărie calificată şi tentativă de viol. 

Tânărul a fost obligat să îi plătească victimei sale, o femeie impiegat, 20.000 lei cu titlu de daune materiale şi 30.000 lei ca daune morale. În plus, va trebui să achite şi cheltuielile de spitalizare ale femeii către Spitalul de Urgenţă din Galaţi, care se ridică la peste 36.000 de lei. Decizia instanţei nu este definitivă.

Anchetatorii au pus cap la cap firul evenimentelor care au condus la faptele comise de tânărul de 26 de ani, ce sunt de un barbarism greu de descris în cuvinte. 

În 30 mai 2020, poliţiştii Secţiei Regionale de Transporturi Galaţi au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat necunoscut a incendiat biroul impiegatului de mişcare din staţia CFR Iveşti şi a încercat să întreţină raporturi sexuale cu impiegatul, o femeie de 50 de ani.

Individul a dat buzna peste impiegatul de mişcare în birou, i-a furat telefonul mobil şi o sumă de bani, iar apoi a încercat să o violeze. Pentru că nu a reuşit, bărbatul a luat un stingător şi a lovit-o în cap până a lăsat-o inconştientă, iar apoi a dat foc la bunurile aflate în birou, cu intenţia de a-şi şterge urmele.

"În urma activităţilor investigative, poliţiştii au identificat prezumtivul autor, în persoana unui tânăr, de 25 de ani, din comuna Iveşti. Din cercetări a reieşit că agresorul, folosind violenţa, ar fi sustras victimei telefonul mobil şi o sumă de bani, încercând totodată să întreţină raporturi sexuale cu aceasta, după care ar fi incendiat o parte din bunurile aflate în birou. Bunurile sustrase au fost recuperate odată cu identificarea acestuia", a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. 

În pericol să ardă de vie în staţia CFR

Şansa victimei a fost staţia de emisie-recepţie, care rămasese deschisă pe birou şi prin intermediul căreia colegii femeii de 50 de ani i-au auzit ţipetele şi au fugit să îi sară în ajutor. Dacă aceştia nu ar fi intervenit rapid, victima ar fi ars de vie în staţia CFR.

Chiar şi aşa, impiegatul de mişcare a suferit arsuri grave pe corp şi faţă, iar o parte din păr i-a ars. În prezent, femeia este internată la Spitalul de Urgenţă din Galaţi şi are nevoie de mai multe operaţii estetice pentru a-i fi refăcute zonele de pe corp distruse de incendiu.

”Are urme şi pe gât pentru că a încercat şi să o sufoce. Îi curge sânge din ureche şi faţa i s-a umflat de la loviturile primite în cap. Are fractură de craniu”, declara pentru „Adevărul“, la acel moment, Iulia Ştefania Trandafir, fiica victimei.

S-a culcat ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat

Poliţiştii au constatat că Marius Dobrin, făptaşul de 26 de ani, a fost condamnat anterior pentru viol în formă agravată. După ce a comis faptele, bărbatul s-a dus liniştit acasă şi s-a culcat, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. ”Poliţiştii l-au luat din pat”, a povestit fiica victimei.

Bărbatul a fost reţinut inţial de poliţişti, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, pentru tentativă la viol, tâlhărie calificată şi distrugere. Ulterior, Judecătoria Lieşti a emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui pentru 30 de zile.

”Tudorel Toader să fie chemat şi el în boxa acuzaţilor”

Marian Trandafir, soţul femeii care lucrează ca impiegat de mişcare la Lieşti, a venit ulterior cu informaţii şocante despre starea în care şi-a găsit partenera de viaţă la scurt timp după producerea faptelor, dar şi despre individul care le-a comis. 

”Mulţumesc tuturor persoanelor care sunt alături de Sofi şi de familia noastră în aceste momente dificile. Vă scriu aceste rânduri cu durere, ură şi dispreţ faţă de persoanele abilitate care au contribuit la producerea acestui trist eveniment. Sofi şi nimeni nu trebuie să treacă prin aceste traumatizante evenimente şi organele abilitate să ia măsuri ca aceste orori să nu mai apară în rândurile noastre. 

Vă scriu în calitate de soţ al victimei, de coleg şi tată a două fiice şi prim martor la faţa locului. Ce s-a întâmplat în HM Iveşti depăşeşte orice imaginaţie. Acolo a fost în primul rând tentativă de omor prin cruzime şi incendiere, atentat la siguranţa circulaţiei, tentativă de viol şi tâlhărie. Nu vreau să detaliez ce era în biroul de mişcare pentru că soţia mea ar putea citi aceste rânduri. 

Doresc să mulţumesc în primul rând colegului nostru IDM Delescu Costel din HM Lieşti care a alertat autorităţile, inclusiv pe mine, fiind în fapt salvatorul soţiei; mulţumesc cadrelor medicale SMURD care au preluat-o în localitatea Braniştea. 

Un agent de poliţie încerca să mă împiedice să intru în biroul de mişcare, spunându-mi că soţia este panicată din cauza unui incendiu minor, în loc să vadă adevărata cauză. Acest agent nu are ce căuta în structura MAI. 

Mie mi-au trebuit 30 de secunde să-mi dau seama ce s-a întâmplat la faţa locului, soţia mea era în stare de inconştienţă cu traumatisme craniene, ochiul stâng tumefiat şi arsuri pe braţul drept. Ulterior a fost diagnosticată cu fractură craniană, fractură de pomete, fractură de mandibulă, arsuri de gradul 2 şi 3 pe braţul drept şi numeroase urme de violenţă în zona capului şi a feţei. 

Acest monstru este unul din beneficiarii legii recursului compensatoriu; a fost eliberat din închisoare după numai doi ani de către Tudorel Toader şi gaşca sa de incompetenţi. Anterior fusese condamnat pentru viol în formă agravată. 

Consider că în acest caz, precum şi în celelalte care s-au mai întâmplat sau urmează a se întâmpla, Tudorel Toader şi cei ce au decis eliberarea acestor monştri să fie chemaţi şi ei în boxa acuzaţilor. Poliţia TF, locală şi agenţii de pază de la fiecare primărie, plătiţi cu toţii din bani publici, dacă şi-ar face datoria, ar fi evitate multe astfel de cazuri (apropo, colegii care faceţi serviciu pe secţie, în ultimele decenii câte patrule de poliţie au trecut prin staţii?). 

Avem numai obligaţii şi îndatoriri, dar nu s-a gândit nimeni că trebuie să fim protejaţi... Un buton de panică şi o supraveghere video ar face diferenţa între viaţă şi moarte, spre exemplu. V-am scris aceste rânduri întrucât nu doresc să mai aud în timp de un nou caz Iveşti. Colegilor mei ceferişti: hai să cerem toţi să fim protejaţi!”, scria Marian Trandafir la scurt timp după oribila faptă pe pagina personală de pe Facebook.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Talibanii au incendiat o femeie pentru că nu le-a plăcut cum a gătit. Tinerele, transportate în sicrie pentru a fi folosite ca sclave sexuale

Bărbatul care a incendiat o casă şi şi-a lăsat pe drumuri rudele care-l primiseră de milă a fost reţinut. Anterior dăduse foc şi casei părinteşti

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite