Verdict definitiv al justiţiei: Consiliul Local Galaţi este legal constituit. Aleşii locali,  obligaţi să valideze mandatul de consilier al fostului primar Marius Stan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Galaţi a stabilit printr-o decizie definitivă că hotărârea de constituire a forului deliberativ local, precum şi cea de a alegere a viceprimarilor, au fost date cu respectarea legii. Aleşii au la dispoziţie 15 zile să emită o hotărâre de validare a mandatului de consilier al fostului primar.

Justiţia a pus capăt astăzi şi incertitudinii ce viza legalitatea constituirii Consiliului Local Galaţi, ameninţat cu dizolvarea. Reamintim că fostul primar al municipiului Galaţi, Marius Stan, a deschis două procese, prin care a cerut judecătorilor să se constate că invalidarea mandatelor sale de consilier judeţean şi local prin votul majorităţii aleşilor locali şi judeţeni a fost ilegală.

Pe 13 octombrie, Curtea de Apel Galaţi a hotărât rejudecarea procesului iniţiat de fostul edil, iar prin verdictul pronunţat judecătorii au respins ca nefondată cererea fostului primar Marius Stan de anulare a H.C.J. nr. 119/2016 (hotărârea de constituire a CJ Galaţi), H.C.J nr. 120/2016 (hotărârea de alegere a preşedintelui)  şi H.C.J 121/2016 (hotărârea de alegere a vicepreşedinţilor).

În schimb, judecătorii i-au obligat pe aleşii judeţeni să valideze  mandatul de consilier judeţean al lui Marius Stan. Situaţia s-a repetat astăzi, când o altă instanţă de la Curtea de Apel Galaţi  a stabilit că  HCL Galati nr. 3/27.06.2016, prin care a fost declarat legal constituit Consiliul Local Galaţi, si HCL nr. 5/27.06.2016, care statua alegerea celor doi viceprimari, au respectat legea. Instanţa i-a obligat pe aleşi, ca şi în procesul anterior, să valideze mandatul de consilier local al fostului primar.

Marius Stan va trebui să aleagă acum între mandatul de consilier local şi cel judeţean. Pe de altă parte, este a doua instanţă care stabileşte printr-o hotărâre definitivă că invalidarea unuia dintre mandatele obţinute de fostul primar la alegerile locale din vară a fost ilegală. Rămâne de văzut dacă Marius Stan îi va reclama la DNA pentru abuz în serviciu pe cei care i-au invalidat mandatele, aşa cum declara anterior, sau va lăsa lucrurile aşa, după ce justiţia a pus capăt conflictului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite