Vânători prinşi la braconaj în lunca Prutului. Poliţiştii de frontieră le-au confiscat maşina, armele şi vânatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi braconieri, în vârstă de 57 şi, respectiv, 75 de ani, vânau noaptea, la lumina farurilor, care derutează animalele şi le fac mai uşor de ucis. Vânătorii avea în portbagaj când au fost depistaţi, doi iepuri şi un fazan.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au depistat în zona luncii Prutului, doi bărbaţi care transportau cu un autoturism animale împuşcate pentru care nu deţineau autorizaţii de vânătoare.

Braconierii au fost descoperiţi în data de 5 noiembrie 2018, în jurul orei 20.00, atunci când poliţiştii de frontieră aflaţi în misiune de patrulare, au observat, în apropiere de localitatea de frontieră Stoicani, un autovehicul cu farurile aprinse, care se deplasa pe câmp şi din direcţia căruia se auzeau focuri de armă.

„Colegii noştri au interceptat autoturismul marca Dacia Duster, înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român Z.G., în vârstă de 57 de ani, alături de care se afla în acelaşi autoturism şi cetăţeanul român R.M., în vârstă de 75 de ani. La controlul  autoturismului colegii noştri au descoperit în interiorul acestuia trei arme de vânătoare, 219 cartuşe de vânătoare, precum şi doi iepuri şi un fazan - morţi prin împuşcare”, a declarat subinspector Mădălina Carp, de la Poliţia de Frontieră Galaţi. 

În momentul în care poliţiştii au verificat autorizaţiile de vânătoare, permisele de membru vânător şi permisele de port armă ale celor doi bărbaţi au constatat că vânatul găsit asupra lor nu era înscris în autorizaţiile de vânătoare prezentate la control.

Braconierii sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vânătoare fără respectarea condiţiilor înscrise în autorizaţia de vânătoare, vânătoarea la lumina farurilor sau a dispozitivelor de iluminare, prin utilizarea lor în timpul deplasării şi transportul vânatului dobândit.

Autoturismul, armele, cartuşele şi vânatul, în valoare totală de 38.090 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Armele şi cartuşele au fost predate Serviciul A.E.S.P. din cadrul IPJ Galaţi,  iar vânatul a fost predat la AJVPS Galaţi.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite