Valorile culturale din cinci ţări au fost puse sub lupă la Liceul de Arte din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevele Liceului gălăţean au încântat publicul. Foto: Adevărul
Elevele Liceului gălăţean au încântat publicul. Foto: Adevărul

Săptămâna trecută, Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” din Galaţi a fost gazda unei întâlniri multilaterale în cadrul proiectului “Valori Culturale sub Lupă”, întâlnire care a adus la Galaţi aproape şaizeci de oaspeţi, elevi şi profesori din cinci ţări: Italia, Ungaria, Republica Cehă, Turcia şi România.

Zilele petrecute în România au fost foarte pline: vizite la Liceul de Arte, ca şi la alte instituţii de cultură din Galaţi, întâlnire cu autorităţi locale, reprezentanţi ai minorităţilor naţionale, vizită în Delta Dunării.

Remarcabil a fost spectacolul de joi seara, de la Teatrul Muzical „Nae Leonard” care a reprezentat o adevărată desfăşurare de forţe a Liceului de Artă, cuprinzând numere extrem de diverse: muzică clasică, populară şi uşoară, momente de teatru sau de dans.

Invitaţii speciali ai serii au fost membrii ansamblului folcloric Doina Covurluiului a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”. De asemenea, un moment foarte apreciat a fost parada costumelor populare stilizate, la care au participat inclusiv elevii oaspeţi. Sâmbătă, oaspeţii străini s-au despărţit de Galaţi plini de impresii plăcute şi sperăm cu dorinţa de a reveni.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite