UPDATE Gruparea „În Umbra Marilor Artişti”, pregătită să atace! Îmbinarea artelor va fi primul mare proiect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetele vor avea câte şase lucrări pe care le vor expune la Casa de Cultură.
Fetele vor avea câte şase lucrări pe care le vor expune la Casa de Cultură.

Patru tinere eleve de la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galaţi vor lansa cel mai ambiţios proiect artistic din ultimii ani. Unicitatea lui constă în faptul că deşi sunt extrem de tinere, fetele vor face un lucru pe care-l fac de obicei liceenii din anii terminali: vor îmbina grafica şi pictura cu muzica, poezia şi alte arte!

UPDATE ora 12.30

Din motive tehnice, independente de ei, organizatorii au anunţat că vor amâna vernisajul expoziţiei pentru o dată  care va fi comunicată ulterior.

______________________________________________

Patru tinere de la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galaţi, care abia au absolvit clasa a noua, se pregătesc de un proiect extrem de interesant, unic în istoria artelor plastice de la Revoluţie încoace. Este vorba despre un vernisaj de pictură şi grafică dublat de lectură publică, muzică instrumentală şi multe alte surprize.

„Iniţial ne-am gândit la un vernisaj simplu, în ideea de a le mulţumi profesorilor care le-au îndrumat pe aceste patru tinere, dar încet-încet, totul a luat amploare. Am ajuns la ceva ce foarte rar am avut ocazia să văd, de fapt cred că-i unic: nişte copii, care abia trec în clasa a zecea să gândească un astfel de proiect. De regulă o fac cei mai mari, de-a douăsprezecea, dar avem în faţa nişte tinere extrem de talentate, care vor îmbina pictura cu muzica, poezia, dansul”, spune dirigintele fetelor, profesorul Doru Căstăian.

Tinerele au pregătit deja câte şase lucrări (trei de grafică, trei de pictură) – toate făcute sub îndrumarea profesorilor - pe care le vor expune vineri, de la ora 16.00, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Din ce-am aflat tot de la profesorul Doru Căstăian, toate lucrările sunt inspirate din piesajele urbane ale oraşului.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite