Util: Reducerile pe care le puteţi obţine la călătoria cu trenul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SNCFR încearcă, cu bonusuri şi reduceri, să recâştige călătorii pierduţi de la revoluţie încoace.Chiar dacă trenul nu este mijlocul de transfort preferat al românilor, ne-am gândit că e bine să aflaţi, totuşi, ce reduceri puteţi obţine la călătoria pe calea ferată.

Facilităţi pentru copii

Pentru copiii de până în 5 ani (inclusiv), dacă persoana însoţitoare nu solicită loc separat pentru aceştia, transportul este gratuit.
Copiii între 5 şi 10 ani împliniţi plătesc pentru loc 50% din tariful pentru transportul cu trenuri de persoane, accelerat, rapid sau intercity, la clasa 1 sau clasa a 2-a.

Pentru copiii de până la 10 ani (inclusiv), pentru care nu se cere pat separat, nu se plăteşte suplimentul de pat.Pentru doi copii până la 10 ani împliniţi, care ocupă împreună un pat, se plăteşte tariful unui singur supliment de pat.

Dovada vârstei copilului se face prin prezentarea certificatului de naştere.

Călătoria dus/întors

Reducerile acordate sunt: 10 % pentru adulţi, la călătoria cu trenul personal, accelerat, rapid şi IC, clasa 1 sau clasa a 2-a; 50 % din tariful preţ întreg, pentru copiii în vârstă de până la 10 ani.

Biletul dus/întors dă dreptul la diferenţă de ruta, la anticiparea, amânarea, întreruperea călătoriei, în perioada de valabilitate de 20 de zile. Tichetul de rezervare nu este inclus în tariful pentru călătoria dus/întors.

Abonamentele

CFR Călători acordă 50% reducere la procurarea de abonamente lunare, nominale, cu număr nelimitat de călătorii, până la distanţa de 300 km, la clasa a 2-a. Pentru elevi şi studenţi, reducerea este de 75%.

Abonamentele dau dreptul la diferenţă de rută, clasă şi diferenţă de rang de tren.


Reduceri de week-end

Pentru călătoria dus/întors în zilele de vineri, sâmbătă, duminică, până luni până la ora 1200 se acordă reduceri din tariful de transport pe baza legitimaţiei Cartea VSD.

Cartea VSD  este o legitimaţie de călătorie nominală cu perioadă de valabilitate de o lună la tren de orice rang, care se eliberează pe distanţe de până la 1.000 km, pentru 4 sau 5 călătorii dus-întors, câte week–end uri sunt în perioada de valabilitate.

La procurarea Cărţii VSD se acordă următoarele reduceri:

60 % pentru călătoria cu tren de persoane, clasa 1 sau clasa a 2-a, pentru tineri sub 26 ani;

50 % pentru călătoria cu tren de persoane, clasa 1 sau clasa a 2-a;

35 % pentru călătoria cu tren accelerat, clasa 1 sau clasa a 2-a;

30 % pentru călătoria cu tren rapid, clasa 1 sau clasa a 2-a;

25 % pentru călătoria cu tren intercity, clasa 1 sau clasa a 2-a.

La trenurile cu regim de rezervare se achita tariful tichetului de rezervare.

În perioada de valabilitate dă dreptul la efectuarea la sfârşit de săptămână (începând cu ora 0,00 a zilei de vineri şi până la ora 12,00 a zilei de luni) din perioada de valabilitate, a unei călătorii dus-întors pe relaţii la alegerea călătorului.

Călătorii au obligaţia ca înaintea începerii călătoriei să completeze în rubrica corespunzătoare, pe versoul biletului, data efectuării călătoriei, în caz contrar vor fi consideraţii ca fiind fără legitimaţie de călătorie.

Cartea VSD dă dreptul la diferenţe de rang de tren, diferenţe de clasă şi diferenţa de rută.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite