UPDATE 25 de şcoli din judeţul Galaţi au fost închise din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viscolul din nordul judeţului Galaţi îngreunează misiunea drumarilor. Foto: Adevărul
Viscolul din nordul judeţului Galaţi îngreunează misiunea drumarilor. Foto: Adevărul

Drumul Naţional 24 D Tuluceşti-Bârlad a fost închis pentru traficul rutier, iar pentru DN 26, Murgeni-Blăgeşti, care este blocat de troiene, a fost stabilită o rută ocolitoare. Se circulă cu dificultate pe toate drumurile judeţene.

UPDATE 12.30: La solicitarea Serviciului Rutier Vrancea, datorită înrăutăţirii condiţiilor meteo şi a îngreunăriii circulaţiei, la nivelul comandamentului de iarnă Galaţi, s-a luat măsura restricţionării traficului greu la ieşirea spre judeţul Vrancea, pe DN25A, de la Fundeni spre Năneşti şi pe DN24, la ieşirea din Tecuci spre Tişiţa, până la limita dintre judeţe.

Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone sunt redirecţionate pe rute alternative, spre sud, pe la Brăila.

UPDATE ora12.10: "Din cauza viscolului puternic, la o nouă analiză a situaţiei din teren, s-a decis să fie închise cele două drumuri naţionale care fac legătura cu judeţul Vrancea, la limita judeţelor, pentru toate categoriile de autovehicule. Restricţia este impusă pe DN25A, la Fundeni (spre Năneşti) şi pe DN24, la ieşirea din Tecuci (spre Tişiţa)", ne-a informat Petrica Paţilea, directorul Cancelariei Prefecturii judeţului Galaţi..

Potrivit situaţiei centralizate la Comandamentul de iarnă de la Prefectura judeţului Galaţi, 25 de unităţi şcolare din 10 comune gălăţene au fost  închise din cauză că microbuzele şcolare nu pot circula în condiţii de siguranţă. Este vorba despre şcoli din localităţile Tălpigi, Ionăşeşti, Coasta Lupei,Toflea, Slivna, Roşcani, Buciumeni, Cuca, Poiana, Suceveni şi Cavadineşti.

Drumuri închise, circulaţie îngreunată

Din cauza viscolului puternic, în special din nordul judeţului, pe mai multe segmente de drum judeţean, traficul este îngreunat. Reducerea vizibilităţii îngreunează intervenţia utilajelor de deszăpezire şi, din acest motiv, autorităţile au decis închiderea traficului rutier pe DN 24 D Tuluceşti-Bârlad.

De asemenea, din cauza faptului că DN 26 Murgeni-Blăgeşti este blocat pe teritoriul judeţului Vaslui, s-a luat măsura redirijării traficului pe ruta alternativă, prin Găneşti.     

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite