Un puşcăriaş din Penitenciarul Galaţi împărţea premii prin mesaje SMS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ignoraţi mesajele SMS care vă declară câştigătorii unor premii acordate contra cost
Ignoraţi mesajele SMS care vă declară câştigătorii unor premii acordate contra cost

Este de-a dreptul incredibil cât de naiv a putut fi un bărbat din judeţul Sălaj pe care doi escroci gălăţeni l-au ţepuit de două ori, lăsându-l fără 18.000 de lei.

Ţepuitorii au folosit o metodă deja arhicunoscută: şi-au momit victima anunţând-o că a câştigat un premiu în bani şi că, pentru a intra în posesia acestuia, trebuie să expedieze, prin mandat poştal, o sumă mai mică, la adresa indicată de escroci.

La fel a procedat un deţinut din Penitenciarul Galaţi şi complicea acestuia, o tânără în vârstă de 21 de ani.

Marian C. a trimis din spatele gratiilor, la numere de telefon formate la întâmplare, nenumărate mesaje sms prin care anunţa, chipurile din partea unei reţele de telefonie mobilă, acordarea de premii.

Majoritatea destinatarilor a ingnorat mesajele ştiind deja ce ascund. Totuşi, în plasa lui Marian a căzut un sălăjean care a acceptat de două ori să trimită sume considerabile de bani pentru a intra în posesia „premiului".

Complicea escrocului puşcăriaş a fost reţinută de poliţişti în momentul în care încasa banii, la ghişeul unui oficiu poştal din Galaţi.

„Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi au prins-o în flagrant pe Georgiana I. din Galaţi, în timp ce ridica de la un oficiu poştal suma de 4.000 lei, bani depuşi de către o persoană din judeţul Sălaj, victimă a infracţiunii de înşelăciune. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că femeia, cu sprijinul lui Marian C., deţinut în penitenciar, a mai obţinut anterior de la aceeaşi persoană, prin acelaşi mod de operare, suma de 14.000 lei".

Cei doi escroci sunt cercetaţi pentru înşelăciune, însă, din păcate pentru sălăjeanul credul, din cei 18.000 de lei pe care i-a trimis complicei puşcăriaşului s-au mai putut recupera doar 4000 lei. Restul banilor săi au fost cheltuiţi.

Poliţiştii gălăţeni atrag atenţia asupra faptului că escrocii sunt persoane bine organizate. De regulă, se prezintă drept reprezentanţi ai unor companii de telefonie mobilă ori angajaţi ai unor mari firme care comercializează aparatură electronică şi electrocasnică şi, folosind diverse metode de convingere, îşi determină victimele să depună diferite sume de bani în anumite conturi sau să reîncarce cartele pre-pay.
Acest gen de fapte sunt comise de deţinuţi cu ajutorul unor persoane dubioase aflate în libertate şi din acest motiv recuperarea prejudiciilor create este aproape imposibilă.

Pentru a nu deveni victimele escrocilor, poliţiştii vă dau următoarele sfaturi:
- nu comunicaţi persoanelor străine date privind identitatea dumneavoastră;
- nu viraţi sume de bani şi nu acceptaţi să încărcaţi cartelele telefonice ale unor persoane necunoscute;
- contactaţi dealerii autorizaţi ai firmelor de telefonie şi semnalaţi primirea mesajelor sms mincinoase;
- apeleze imediat la 112 şi anunţaţi „ofertele" escrocilor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite