Un profesor din Tecuci a cumpărat o barcă pentru a organiza acţiuni de ecologizare a oglinzilor de apă din jurul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii prestigiosului colegiu gălăţean din Tecuci, însoţiţi de profesorul Cezar Ungan, organizează frecvent acţiuni de ecologizare a râurilor şi lacurilor din jurul Tecuciului. Ultima activitatea de acest gen a avut loc zilele trecute în Parcul Crâng, de unde elevii au strâns zeci de saci cu PET-uri. Barca a fost cumpărată din valorificarea acestor deşeuri.

Cum a ajuns un liceu teoretic să aibă o barcă şi echipamente antiscufundare? Povestea începe undeva prin 2009, când profesorul de geografie Cezar Ungan a mobilizat mai mulţi copii pentru acţiuni de ecologizare a unor zone din municipiul Tecuci. Timp de trei a ani strâns bănuţii obţinuţi de pe urma acestor acţiuni şi, în primăvara anului 2012, a cumpărat o barcă de opt locuri, 10 veste de salvare, 10 perechi de cizme, 10 perechi de mănuşi cauciucate, 10 lopeţi şi o trusă sanitară de urgenţă. A achitat pe toate aceste accesorii peste 12.000 de lei.

Cu tot acest echipament, profesorul Ungan, însoţit de zeci de elevi ai Colegiului Naţional „Spiru Haret”, a făcut zeci de acţiuni de ecologizare. Numai în 2012 a făcut opt astfel de operaţiuni şi de fiecare dată au rezultat mulţi saci cu PET-uri sau tot felul de alte deşeuri. „Toate aceste deşeuri le-am dus în depozitul liceului şi le-am valorificat ulterior, adunând bani pentru acţiunile viitoare”, spune profesorul.

Copiii sunt foarte încântaţi de aceste „ieşiri”. „Este o plăcere să mergem cu domnul profesor, este un tip de treabă, plin de viaţă, este ca o ieşire la iarbă verde”, povesteşte unul dintre elevi. Profesorul Ungan şi-a luat şi toate măsurile astfel încât copiii să fie bine informaţi în privinţa siguranţei lor şi le-a făcut instructaje înaintea fiecărei acţiuni. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite