Un primar PSD a plătit doi ciobani care l-au bătut crunt pe contracandidat şi l-au forţat să renunţe la cursa electorală. „Na, să-ţi mai trebuiască să candidezi!“

0
0
Neculai Hanţă (stânga), fostul primar PSD şi Ionel Cucu, contracandidatul bătut
Neculai Hanţă (stânga), fostul primar PSD şi Ionel Cucu, contracandidatul bătut

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi l-a trimis în judecată pe Neculai Hanţă, fost primar ar comunei gălăţene Suceveni, pentru instigare la vătămare corporală. Alături de acesta au fost puse sub inculpare alte patru persoane pentru tentativă la omor şi instigare la vătămare corporală din culpă.

Tribunalul Galaţi a stabilit legalitatea rechizitoriului, urmând să înceapă audierea martorilor în procesul fostului edil din comuna Suceveni, Neculai Hanţă, care a creat în 2012 un scandal atipic în comunitatea locală.

Neculai Hanţă, primar din partea PSD la acea dată, a primit rezultatele unui sondaj de opinie, care arăta că nivelul de încredere al electoratului în el scăzuse de la 50% la 21,3%, în timp ce contracandidatul său la primărie, din partea PNL, Ionel Cucu, crescuse în opţiunile sătenilor de la 24% la 40,7%.

Procurorii susţin că Neculai Hanţă era determinat să nu piardă fotoliul de primar, motiv pentru care a decis să-l forţeze pe consăteanul său să abandoneze cursa electorală. Anchetatorii au stabilit că Hanţă a tocmit cu doi ciobani din comună, Aristide Felea şi Ionuţ Ţocu, puşi sub acuzare acum pentru tentativă la omor, prin doi interpuşi - Sorin Pascal şi Marian Felea, trimişi în judecată pentru instigare la vătămare corporală şi complicitate la comiterea aceeaşi infracţiuni, să-l bată pe Ionel Cucu.

În noaptea zilei de 8 aprilie 2012, Felea şi Ţocu au pătruns în curtea lui Ionel Cucu. În prima fază, au deşurubat becurile din curte, pentru a nu fi recunoscuţi. Când proprietarul a ieşit din casă, l-au lovit cu brutalitate, cu pumnii şi bâtele.

”Inculpaţii Aristide Felea şi Ionuţ Ţocu au pătruns în curtea persoanei vătămate prin spatele casei şi ajungând în dreptul autoturismului victimei, Ionuţ Ţocu i-a înţepat roţile, iar Aristide Felea a deşurubat becurile pentru a nu putea fi văzuţi. După aceasta, cei doi au luat două bâte, au mers pe prisma casei, au oprit curentul de la tabloul electric, iar în momentul în care Ionel Cucu a ieşit din casă pentru a vedea ce s-a întâmplat, au început să îl lovească atât în zona capului, cât şi pe restul corpului”, a detaliat procurorul de caz în rechizitoriu modul cum s-au petrecut lucrurile.

Testaţi cu detectorul de minciuni

În timp ce îl băteau pe candidatul PNL, agresorii i-au strigat: ”Na, să-ţi mai trebuiască să candidezi la primărie!”. Doar intervenţia şi ţipetele surorii lui Ionel Cucu, a făcut ca acesta să scape cu viaţă.

Poliţiştii i-au identificat pe agresori după urmele papilare pe care le lăsaseră pe becurile pe care le-au deşurubat la locuinţa victimei. Cei doi ciobani au recunoscut că l-au agresat pe Ionel Cucu, dar au declarat că au făcut-o la iniţiativa fostului primar, Neculai Hanţă, fiind testaţi cu detectorul de minciuni pentru a se verifica dacă spun adevărul, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul unuia dintre intermediari, Sorin Pascal.

Victima a avut nevoie de 80 de zile de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni şi a renunţat la candidatura pentru conducerea primăriei Suceveni. Neculai Hanţă a câştigat un nou mandat de primar şi i-a recompensat cu 2.500 de lei pe bătăuşii care l-au băgat în spital pe contracandidatul său.

Neculai Hanţă a refuzat testarea cu detectorul de minciuni şi a declarat că victima, Ionel Cucu, i-ar purta pică pentru că a deschis un proces împotriva lui în numele primăriei pentru recuperarea unor sume de bani. Ionel Cucu, candidatul PNL la primăria Suceveni din 2012, a declarat că s-a constituit parte civilă în procesul penal şi îi cere acum 160.000 de euro daune morale fostului primar. După ce şi-a încheiat mandatul de primar în 2016, Neculai Hanţă s-a pensionat. 

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite