Un nou Festival Internaţional de Animaţie la Teatrul ”Gulliver”. Marcel Iureş intră în pielea lui Dănilă Prepeleac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul de Păpuşi “Gulliver” va organiza, în perioada 14-19 mai, cea de-a XXVI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie “Gulliver”, cel mai îndrăgit eveniment de acest gen, dedicat copiilor, tinerilor şi adulţilor, din Galaţi.

Festivalul promite să acopere atât aşteptările celor mici, cât şi gusturile publicului matur. În cele şase zile de maraton teatral, vor fi 20 de spectacole pentru copii, 5 spectacole pentru adulţi şi 5 spectacole pentru întreaga familie. Nu vor lipsi nici atelierele de creaţie handmade, jonglerii cu poiuri, animaţie interactivă cu păpuşi gigant, teatru-circ, spectacole muzicale cu marionete, precum şi multe alte surprize.

Teatrele şi companiile teatrale care se vor întrece în competiţia pentru premiile festivalului, căci acesta are un caracter competitiv, vor prezenta spectacole dintre cele mai diverse. Copiii de toate vârstele sunt aşteptaţi să intre în lumea magică a poveştilor, alături de “Capra cu trei iezi”, “Frumoasa din pădurea adormită”, “Povestea porcului”, “Cei trei muşchetari” sau “Prinţesa şi broscoiul”. Pentru cei mai mici spectatori, de 0-3 ani, organizatorii propun reprezentaţii senzoriale, foarte vizuale, prin care copiii iau primul contact cu lumea teatrului.

La fel ca şi la ediţiile anterioare, programul festivalului va fi îmbogăţit de spectacole dedicate publicului tânăr şi adult, care se va bucura, şi el, de producţii valoroase. Teatrul Excelsior, cu “Fluturii sunt liberi”, Teatrul Metropolis, cu “Titanic vals” şi Teatrul ACT din Bucureşti, care îl aduce, din nou, pe Marcel Iureş la Galaţi, în rolul lui Dănilă Prepeleac, vor oferi publicului gălăţean cele mai bune interpretări actoriceşti. Personaje cuceritoare, râs contagios, poveşti despre ambiţie, vise şi dezamăgiri, îşi aşteaptă generosul public în serile de festival.

Pentru părinţii care vor să meargă alături de copii la teatru, au fost invitate să participe spectacole ce se adresează întregii familii. Astfel, cavalerul rătăcitor “Don Quijote”, care a fascinat generaţii la rând cu aventurile lui incredibile vine într-un spectacol de balet clasic, pus în scenă de Opera Comică pentru Copii Bucureşti. “Apa vie”, o adaptare după poveştile Fraţilor Grimm, a Teatrului Mic din Bucureşti, va face un veritabil spectacol de teatru-dans contemporan, în care basmul, coregrafia, video mapping-ul, machiajul spectaculos şi elementele Commediei dell’Arte se îmbină echilibrat şi muzical.

Imagine indisponibilă

Din Italia, artista Laura Kibel va veni să ne arate un concept unic în lumea teatrului de păpuşi: personajele sunt interpretate de picioarele, genunchii, mâinile, picioarele şi stomacul artistei, un gen de spectacol ce nu a mai fost văzut până acum pe scena teatrului gălăţean. Un alt spectacol inedit din programul Festivalului Gulliver este reprezentaţia Companiei Teatrale Sosonuţi din Arad,  “Cabaret”, prezentat de Compania Sosonuţi din Arad, o montare care îmbină marionete, păpuşi de talie umană, muzică live şi dans.

Spectacole variate pentru toată familia vor avea loc şi în aer liber. Ateliere de construit păpuşi, avioane din sticle, măşti, jonglerii, lupte cu spada, personaje de poveste, toate vor anima după-amiezile gălăţenilor.

Spectacolele şi activităţile conexe vor avea loc la Teatrul Dramatic “Fani Tardini”, “Teatrul Naţional de Operă şi Operetă “Nae Leonard” şi Grădina Publică. Programul festivalului şi informaţiile complete despre spectacolele invitate şi achiziţionarea biletelor online sunt disponibile pe www.teatrul-gulliver.ro şi pe www.facebook.com/TeatrulGulliver. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite