Incendiu într-un bloc din Galați: 15 locatari evacuați, o persoană a suferit arsuri grave VIDEO

0
Publicat:

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă, 18 februarie, într-un bloc din Galați, din cauza unui racord greșit făcut la o butelie GPL. Toți locatarii au fost evacuați, iar o persoană a suferit arsuri grave.

Locatarii blocului au fist evacuați FOTO: ISU Galați
Locatarii blocului au fist evacuați FOTO: ISU Galați

Potrivit ISU Galați, incendiul a avut loc într-un apartament al unui bloc cu trei etaje de strada Lăcătușilor. La fața locului au fost trimise două autospeciale, o autoscară, autospeciala de descarcerare și echipajul SMURD tip B de la Detașamentul de Pompieri Galați.

15 locatari ai blocului au fost evacuați, iar o persoană a suferit arsuri.

„O victimă de 56 de ani, cu arsuri la nivelul feței și a membrelor superioare, transportată de o ambulanță SMURD la spital”, a transmis ISU Galați.

Potrivit sursei citate, cauza incendiului este manevrarea incorectă a unei butelii GPL. Din fericire, pompierii au reușit să stingă incendiul și să scoată butelia înainte de a exploda.

La acest moment incendiul este lichidat, au transmis cei de la ISU Galați.

Școală distrusă într-un incendiu

Un incendiu devastator produs vineri, 17 februarie 2023, a distrus în cea mai mare parte școala din satul Braniște, din comuna olteană Sârbii-Măgura. Totul ar fi pornit de la centrala izolată necorespunzător.

Pompierii au reușit să stingă flăcările după o intervenție care a durat aproximativ cinci ore.

Flăcările au apărut prima dată la acoperiș, însă focul s-a întins cu repeziciune. Atât acoperișul, cât și tavanele, construite în bună parte din lemn, au ars cu rapiditate, acoperișul prăbușindu-se în interior.

Pompierii s-au luptat să decoperteze zonele rămase, pentru a evita ca focul să se reaprindă. Chiar și așa, pagubele sunt uriașe, rămânând în picioare zidurile. 

„Incendiul a fost lichidat. Școala și anexele au fost afectate în proporție de 90 la sută. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost efectul termic produs de centrala termică, neizolată corespunzător”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.  

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite