Un monument va fi amplasat la intrarea în Galaţi dinspre Tecuci. Opera de artă este o donaţie a fundaţiei culturale ”Nicolae Mantu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opera ”Simbol” Foto: Primăria Galaţi
Opera ”Simbol” Foto: Primăria Galaţi

Primăria municipiului Galaţi anunţă că va amplasa opera ”Simbol” în sensul giratoriu de la intrarea în oraş dinspre Tecuci. Lucrările sunt programate pentru miercuri seara, după ora 20.00.

Pentru buna desfăşurare a lucrărilor, în data de 23.09.2020, după ora 20,00, traficul rutier va fi închis pe banda a doua de mers pe străzile Brăilei, Dunărea şi Drumul de Centură pe o distanţă de aproximativ 20 de metri înainte de intrarea în sensul giratoriu. Traficul rutier va fi închis inclusiv pe banda a doua din sensul giratoriu.

”Rugăm conducătorii să respecte semnalizarea rutieră temporară ce se va institui şi le mulţumim pentru înţelegere”, este solicitarea reprezentanţilor Primăriei Galaţi.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a realizat un sondaj public privind amplasarea unei opere de artă la intrarea în oraş dinspre Tecuci. Astfel, gălăţenii au fost invitaţi să aleagă una dintre cele două lucrări prezentate în cadrul sondajului, fiind vorba despre opera de artă ”Serafim”, avându-l ca autor pe Denis Brânzei, şi despre opera de artă ”Simbol”, avându-i drept autori pe Gheorghe Terescenco, Gheorghe Dogaru şi Palade Costică.

Astfel, 5.652 de pesoane au votat în cadrul consultării publice, iar opera ”Simbol” a obţinut 63% din voturi, în timp ce opera ”Serafim” a avut 37% din voturi.  Aceste opere de artă au fost selectate dintr-un număr total de opt donate de către fundaţia culturală ”Nicolae Mantu”. Primăria municipiului Galaţi are în vedere ca toate aceste opere de artă să fie amplasate în diferite zone din oraş.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

FOTO Opera de artă din centrul Iaşiului care a costat 16.000 de euro. „Poate fi în armonie cu spaţiul architectural, de asemenea pot fi disonanţe“

A vrut să îşi facă o fotografie la muzeu, dar a distrus o opera de artă

GalaţiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite