Un loc de joacă din Galați, abia reabilitat, a fost vandalizat. Primar: „Distrugerea este infracțiune!”

0
Publicat:

Un parc din orașul Galați a fost vandalizat de persoane necunoscute. Locul de joacă a fost recent modernizat din bani publici. „Distrugerea este infracțiune!”, susține revoltat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu. 

Loc de joacă abia modernizat, vandalizat FOTO: Primăria Galați
Loc de joacă abia modernizat, vandalizat FOTO: Primăria Galați

Imaginile cu echipamentele de joacă mâzgălite și mesele din lemn rupte au fost postate pe rețelele de socializare de primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu. Vandalizate au fost și panourile care împrejmuiesc locul de joacă, aflat în cartierul Micro 18.

„Așa nu! Ține de fiecare dintre noi să păstrăm lucrurile de pe domeniul public. Din păcate sunt și unii puși pe distrugere, așa cum s-a întâmplat de curând în parcul din Micro 18 unde au fost rupte scândurile de la mese și au fost vandalizate echipamentele de la locul de joacă. Sunt bunuri comune, făcute din banii gălățenilor. Distrugerea este infracțiune! Stă în puterea fiecăruia să avem orașul pe care ni-l dorim”, a scris primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, pe Facebook. 

Poliţiştii locali vor monitoriza zona în care se află parcul de joacă și vor face cercetări pentru indentificarea celor care l-au vandalizat .

Un parc de pe Faleza Dunării intră în reabilitare

Parcul de la „Elice”, un loc emblematic de pe Faleza Dunării din Galați, va avea un aspect nou și va deveni un spațiu plăcut pentru odihnă, relaxare și promenadă.

Parcul va fi modernizat în baza unui proiect al Primăriei Galați. Reprezentanții municipalității au anunțat că licitația pentru realizarea lucrării a fost câștigată de o asociere de firme. Parcul trebuie să fie gata în 12 luni din care 2 luni au fost alocate proiectării și 10 luni sunt pentru execuția lucrărilor. Valoarea contractului este de 2,8 milioane de lei fără TVA.

De asemenea, aleea care face legătura între centrul oraşului Galaţi şi Faleza Dunării va fi modernizată. Zona de promenadă va fi transformată radical: va avea o arhitectură modernă cu fântâni arteziene şi un curs de apă pe mijlocul aleii.

Proiectul face parte din planul de modernizare completă a centrului municipiului Galaţi. Investiţia se ridică la 11 milioane de lei. 

Prin acest proiect se doreşte reamenajarea completă a aleii, a spaţiilor verzi, plantări de arbori, realizarea de fântâni arteziene, paviment cu jeturi de apă şi amenajarea unui curs de apă. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite