Un gălățean a mințit că a fost lovit de o mașină. A fost amendat cu 500 de lei pentru că, de fapt, alunecase pe gheață

0
Publicat:

Un gălățean a fost amendat cu 500 de lei pentru alarmarea fără motiv a Poliției. El a mințit că a fost lovit de o mașină, deși în realitate a alunecat pe gheață.

Mașină de poliție FOTO: Shutterstock
Mașină de poliție FOTO: Shutterstock

Pe 9 februarie 2023, în jurul orei 18.10, Poliția Galați a fost sesizată telefonic prin intermediul Serviciului Național Apel Unic de Urgență 112, cu privire la faptul că pe strada Victor Vâlcovici, din municipiul Galați, ar fi avut loc un eveniment rutier în urma căruia o persoană ar fi fost rănită.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați, care s-au deplasat la fața locului, au identificat, în zona unui bar, un bărbat, cu vârsta de 67 de ani, din municipiul Galați, care a declarat faptul că în jurul orei 17.30, în timp ce se deplasa pe strada Victor Vâlcovici ar fi fost surprins și accidentat de un autoturism, al cărui conducător auto nu a oprit, continuându-și deplasarea. Acesta a precizat ca după ce a fost accidentat, s-a deplasat la un bar, aflat în apropiere, iar ulterior, întrucât acuza dureri, a solicitat o ambulanță.

„A fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Acesta nu a rămas internat. La testarea alcoolscopică a bărbatului de 67 de ani a rezultat valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a transmis Poliția Galați.

În cauza de față s-a întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Polițiștii au continuat verificările pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs acest accident și pentru identificarea autoturismului și a conducătorului auto.

„În urma verificărilor efectuate, precum și a vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din zona, unde a fost sesizat, că ar fi avut loc accidentul rutier, s-a stabilit faptul că bărbatul de 67 de ani s-a autoaccidentat căzând în incinta unei societăți comerciale, după ce a alunecat pe o suprafață acoperită cu gheață. Acesta nu a fost atins, lovit sau împins de niciun autovehicul sau de vreo persoană”, a informat IPJ Galați.

Prin urmare, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă de 500 de lei pentru alarmarea fără motiv a organelor de poliție. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite