Un bărbat beat și fără permis a furat mașina rudelor, în timp ce acestea dormeau, și a plecat la plimbare

0
Publicat:

Un tânăr, în stare avansată de ebrietate, a fost prins de polițiști la volanul unei mașini pe o stradă din orașul Galați. Agenții au descoperit că acesta a furat mașina rudelor.

Polițiștii au descoperit că mașina era furată FOTO: Poliția Română
Polițiștii au descoperit că mașina era furată FOTO: Poliția Română

Potrivit IPJ Galați, sâmbătă, în jurul orei 12:50, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție, Galați au depistat în trafic un bărbat de 29 ani din satul Odaia Manolache, județul Galați, care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.

La testarea alcoolscop rezultatul a fost de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, polițiștii au stabilit că mașina a fost sustrasă de la concubinului nepoatei sale.

„Cei doi concubini se aflau în vizită la domiciliul bărbatului de 29 ani, iar când aceștia dormeau, ar fi luat cheia auto lăsată pe o masă din locuință și a plecat fără consimțământul proprietarului”, a anunțat IPJ Galați.

Pentru faptele sale, bărbatului i-a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de conducere fără permis, conducere sub influența băuturilor alcoolice și furt în scop de folosință. Inițial, el a fost reținut pentru 24 de ore și, ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile.

Șofer beat, într-un șanț de colectare al apelor pluviale

Tot în județul Galați, un bărbat de 60 ani, din localitatea Cuca, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 261A, pe 14 octombrie, la ieșirea din localitatea Frumușița către localitatea Scânteiești, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare într-o curbă periculoasă, ar fi pierdut controlul autoturismului și ar fi părăsit partea carosabilă, autoturismul ajungând într-un șanț de colectare al apelor pluviale.

În urma evenimentului rutier au rezultat pagube materiale și rănirea unui alt bărbat, aflat pe bancheta din spate. Persoana rănită a fost transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Galați, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

  La testarea alcoolscop a rezultat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Conducătorul auto a fost condus de asemenea, la spital pentru prelevarea de mostre biologice de sânge și a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, a transmis Poliția Galați.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite