Un autobuz al societăţii de transport public din Galaţi a ars ca o torţă după ce a luat foc în mers

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din fericire în mijlocul de transport nu se afla niciun pasager. Autobuzul avea o defecţiune (neprecizată deocamdată) şi se retrăgea spre garaj. Sosiţi la faţa locului, pompierii au stins focul, însă maşina a fost distrusă de flăcări, iar resturile ei vor ajunge la fier vechi.

Nu mai este niciun secret că autobuzele companiei de transport public din Galaţi, Transurb SA, sunt într-o stare foarte proastă din cauza vechimii şi a uzurii. Practic, trei sferturi dintre autobuze sunt mai vechi de 20 de ani şi au, fiecare, peste 1 milion de kilometri parcurşi, ceea ce le-a şi adus „supranumele” de „sicrie pe roţi”.

De altfel, reţelele de socializare sunt pline, aprope zilnic, de fotografii cu autobuze ale Transurb care se defectează pe trasee, scot un fum infernal sau arată oribil.

Ultimul incident important în care a fost implicat un astfel de autovehicul a avut loc duminică seară, pe strada Tunelului (în apropiere de Bariera Traian). Focul a izbucnit din zona motorului (aflat în partea din spate a maşinii) şi s-au extins rapid la toată caroseria.

La faţa locului s-au deplasat echipaje de la ISU, Poliţia Rutieră şi Poliţia Locală Galaţi, însă nu a fost mare lucru de făcut. Focul a fost stins, însă nu înainte ca maşina să distrusă de flăcări, aşa că resturile vor ajunge direct  la fier vechi.

Se pare că autobuzul era defect, fusese scos de pe traseu şi se retrăgea târâş-grăpiş spre garajul de pe strada Ştefan cel Mare. În el se afla doar şoferul, care a apucat să iasă din maşină înainte ca incendiul să se extindă. Omul a sunat la 112 şi a încercat să stingă focul cu ce avea la îndemână, însă nu a reuşit.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite