Un altfel de Centenar: 100 de preoţi şi de credincioşi ortodocşi din Tecuci au ajuns la Galaţi pentru a colinda şi a dona sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donatori de sânge din Protoieria Tecuci FOTO Ionuţ Lare
Donatori de sânge din Protoieria Tecuci FOTO Ionuţ Lare

Membrii comunităţilor ortodoxe din judeţul Galaţi şi-au făcut un obicei, însă din anul 2013, din a merge periodic, împreună cu preoţii, pentru a dona sânge. Numărul de donatori mobilizaţi în cursul anului 2018 de Arhiepiscopia Dunării de Jos depăşeşte 2.000.

Gest emoţionat făcut de preoţii şi credincioşii ortodocşi din Tecuci. Eparhia Dunării de Jos, în cooperare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi, a organizat pe 11 decembrie 2018, cu sprijinul voluntarilor din Protoieria Tecuci o acţiune de solidaritate umană şi filantropie creştină în beneficiul persoanelor aflate pe patul spitalelor care au nevoie urgentă de sânge.

În Anul Centenar, 100 de persoane (număr cu o simbolistică deloc întâmplătoare) s-au deplasat de la Tecuci la Galaţi, pentru a dona sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină. 

Grupul a fost format din slujitori şi credincioşi din parohiile Protoieriei Tecuci, cât şi din tineri voluntari din cadrul Ligii Tineretului Creştin Ortodox din Tecuci (LTCOR).

Încă din anul 2013, tinerii şi credincioşii din cadrul Protoieriei Tecuci se mobilizează exemplar pentru această campanie umanitară, răspunzând cu disponibilitate de fiecare dată la nevoia acută de sânge pentru cei aflaţi în suferinţă. 

De altfel, în cursul anului 2018, la nivelul judeţului Galaţi au fost mobilizaţi pentru astfel acţiuni, prin Arhiepiscopia Dunării de Jos, peste 2.000 de oameni.

Donatori de sânge din Protoieria Tecuci FOTO Ionuţ Lare

Personalul specializat în recoltarea de sânge şi aparatura tehnică necesară au fost asigurate de Centrul Regional de Tranfuzie Sanguină Galaţi, iar transportul donatorilor de la Tecuci la Galaţi a fost plătit de Protoieria Tecuci.

Donatori de sânge din Protoieria Tecuci FOTO Ionuţ Lare

Înainte de a dona sânge, tinerii voluntari tecuceni au interpretat, pentru personalul centrului de transfuzii şi pentru ceilalţi donatori, câteva colinde româneşti tradiţionale.

Donatori de sânge din Protoieria Tecuci FOTO Ionuţ Lare

Campania de donare de sânge organizată la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, continua la cele două centre Regionale de Transfuzie Sanguină din Galaţi şi Brăila, unde sunt programaţi în zilele următoare şi alţi slujitori şi credincioşi din parohiile celor două judeţe.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite