Un alcoolic a speriat Galaţiul. Furturi, atacuri cu arme albe, distrugeri şi un poliţist ameninţat cu moartea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Bărbatul, care este anchetat pentru comiterea a şase infracţiuni grave în mai puţin de o lună, a fost arestat. Individul şi-a pierdut total controlul pe fondul consumului exagerat de alcool şi a început să fure, să declanşeze conflicte spontane cu diverse persoane şi să distrugă bunuri  din răzbunare.

Un bărbat din Galaţi a comis şase infracţiuni în mai puţin de o lună de zile. 

Totul a pornit de la o serie de furturi pe care le-a comis, ce au culminat cu acte de răzbunare îndreptate împotriva mai multor persoane şi ameninţări cu moartea la adresa unui poliţist şi a familiei sale.

„În perioada 03.07 – 29.07.2022, inculpatul, pe fondul consumului excesiv de alcool, a săvârşit, pe raza municipiului Galaţi, mai multe fapte prevăzute de legea penală, prin aceea că a produs, mai multor persoane, prejudicii materiale însemnate şi a creat un climat de nesiguranţă în spaţiul public”, spun procurorii.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul a sustras sau a încercat să fure mai multe bunuri de uz menajer, precum şi băuturi alcoolice din interiorul a două puncte de lucru ale unor societăţi comerciale, iar când a fost interpelat de lucrătorii celor două societăţi, a recurs la ameninţări.

„În alte două ocazii, a iniţiat conflicte spontane şi a ameninţat persoane diferite cu acte de violeţă (inclusiv prin folosirea unor arme albe), respectiv a distrus bunuri care nu-i aparţineau, cu scopul de a intimida şi de a se răzbuna pe persoanele vătămate”, a stabilit procurorul de caz.

„Totodată, după ce a fost dus la Secţia 3 de Poliţie Galaţi, în contextul unuia dintre incidentele amintite anterior, individul a ameninţat un lucrător de poliţie cu acte de violenţă fizică îndreptate împotriva acestuia, precum şi împotriva familiei sale“, aprecizează nchetatorii.  

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au cerut instanţei la 30 iulie arestarea preventivă a bărbatului sub acuzaţiile de furt, tentativă la furt, distrugere, ameninţare, tulburarea ordinii şi liniştii publice în formă continuată şi ultraj.

Cererea formulată a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Galaţi, care a dispus arestarea preventivă a gălăţeanului pentru 30 de zile.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Nuntă între blocuri la Vaslui, cu o alee blocată de petrecăreţi şi fanfară care i-a scos din minţi pe locatari

Poliţiştii care au constatat o sinucidere n-au observat că la câţiva paşi era cadavrul unei femei omorâte de sinucigaş

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite