Crimă în familie pentru câţiva lei de la talcioc. Pedeapsa primită de un gunoier

0
0
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Judecătorii au pronunţat un prim verdict în cazul crimei care a zguduit comunitatea din Galaţi. Bărbatul şi-a ucis cumnatul cu o lovitură de briceag în inimă şi l-a rănit grav pe fratele lui pentru că nu îşi primise partea din banii obţinuţi în urma vânzării unor vechituri la talcioc.

Tribunalul Galaţi l-a condamnat în 27 iulie pe Neculai Zlata, un bărbat de 42 de ani, la 14 ani şi 2 luni de închisoare pentru omor, tentativă la omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. 

Ucigaşul a fost obligat să plătească daune morale de 50.000 de euro familiei cumnatului său pe care l-a omorât. 

Decizia instanţei nu este definitivă.

La 27 noiembrie 2021, bărbatul a şocat comunitatea din Galaţi când şi-a ucis unul din cumnaţi şi l-a rănit grav pe fratele acestuia.

Cei trei bărbaţi sunt angajaţi ai firmei de salubritate din Galaţi şi obişnuiau să îşi mai rotunjească veniturile la sfârşit de săptămână, când vindeau vechituri în talciocul de la marginea oraşului. 

În ziua fatidică, după ce a vândut câteva vechituri, bărbatul de 42 de ani a fost luat la întrebări de cumnaţi – fraţii soţiei lui – care îşi voiau partea.

Cel mai agresiv a fost cel în vârstă de 35 de ani, care şi consumase alcool. Ca să îi despartă, a intervenit şi fratele lui, de 32 de ani. Nu a văzut, însă, că soţul surorii lui scosese un briceag.

În învălmăşeală creată, agresorul l-a lovit cu un târnăcop în cap pe bărbatul de 35 de ani, iar fratelui său i-a aplicat o lovitură cu briceagul în inimă. Victima a căzut la pământ, într-o baltă de sânge. Criminalul i-a dat apoi briceagul soţiei sale şi a fugit din talcioc. A fost prins la scurt timp după aceea.

Justificarea ucigaşului

Medicii de la ambulanţă sosiţi la faţa locului nu au putut decât să constate decesul. Fratele victimei, de 35 de ani, a fost transportat la spital şi a avut nevoie de zeci de zile de îngrijiri medicale ca să-şi revină.

”inculpatul Z.N. a aplicat o lovitură, cu o coadă de târnăcop, în cap, persoanei vătămate P.A. cauzându-i leziuni traumatice la nivelul capului, după care a lovit-o, cu un cuţit, în zona inimii pe victima P.C., provocându-i un traumatism-toraco abdominal deschis, cu plagă înţepat tăiată precordială stânga, cu secţiune costală C7 stâng, hemopneumotorax masiv stâng şi atelectazie pulmonară, transfixianta pericardică şi cardiacă, cu secţionare de diafragm transfixiant, leziuni traumatice, care au condus la decesul acesteia”, spune procurorul de caz.

La proces, Neculai Zlata a recunoscut acuzaţiile, dar a susţinut că doar s-a apărat de atacurile cumnatului şi ale fratelui său, care îl loveau. La examinarea medico-legală efectuată imediat după comiterea faptei nu au fost găsite urme de violenţă pe corpul acestuia.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Dispozitiv creat de un student din Galaţi, cu ajutorul căruia medicii pot pune diagnostice precise

Cum a scăpat un şofer de amenda pentru neplata rovinietei. Gafa monumentală a autorităţilor

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite