Un adolescent de 15 ani, din judeţul Galaţi, este „campion” la spargeri şi furturi. Are 10 infracţiuni în doar un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Băiatul a fost reţinut de poliţişti după comiterea unei noi spargeri, în data de 7 august, urmând să fie propus pentru arest preventiv. Toate infracţiunile au fost comise pe raza localităţii Băleni din judeţul Galaţi.

La data de 4 august 2019, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Rădeşti au fost sesizaţi de un bărbat, de 67 de ani, din comuna Băleni, cu privire la faptul că autori necunoscuţi, escaladând gardul imobilul în care locuieşte şi forţând o fereastră, au pătruns în interiorul acestuia, sustrăgându-i, dintr-o poşetă, suma de 100 de euro.

În cursul zilei de miercuri, 7 august, poliţiştii au identificat un minor, de 15 ani, consătean cu victima, bănuit că ar fi săvârşit fapta de furt.

Totodată, din cercetări a reieşit că acesta, în perioada iulie 2018 – august 2019, ar mai fi săvârşit încă 9 astfel de furturi, folosind acelaşi mod de operare, efracţie şi escaladare, şi sustrăgând din locuinţele victimelor suma de aproximativ 10 000 lei, precum şi bunuri în valoare de 5.000 lei.

În cursul zilei de 7 august adolescentul a fost reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, cu propunerea luării unei măsuri preventive. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite