Un adolescent a plecat să strângă cartofii de pe câmp şi a sfârşit înecat. Greşeala care l-a costat viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au găsit trupul neînsufleţit al adolescentului într-un canal de irigaţii Foto: ISU Galaţi
Pompierii au găsit trupul neînsufleţit al adolescentului într-un canal de irigaţii Foto: ISU Galaţi

Pompierii gălăţeni l-au căutat o zi întreagă pe tânărul de 17 ani, găsindu-i trupul neînsufleţit într-un canal de irigaţii.

Marţi, 30 iunie, reprezentanţii ISU Galaţi au fost solicitaţi să intervină pentru scoaterea unui tânăr căzut într-un canal de irigaţii din localitatea gălăţeană Vânători.

”Ajunşi la locul intervenţiei, pompierii militari de la Detaşamentul Galaţi au constatat că este vorba despre un minor în vârstă de 17 ani care ieşise la strâns cartofii împreună cu un vecin. Cât a rămas singur, a intrat în apa canalului crezând că este scăzută şi fără să ştie să înoate”, a declarat plutonierul major Dan Cristian Ionaşcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

La întoarcere, vecinul tânărului a găsit hainele acestuia lăsate pe mal şi a sunat la 112. După o zi de căutări, pompierii au găsit trupul tânărului în canalul de irigaţii. Acesta a fost preluat de reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală Galaţi pentru efectuarea necropsiei.

Pentru evitarea producerii unor astfel de drame, pompierii gălăţeni le recomandă cetăţenilor să respecte câteva reguli simple:

-frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;

-respectaţi întotdeauna recomandările salvamarului/administratorului locului de agrement;

-evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile-nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi şi trumchiuri de copaci;

-nu realizaţi acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcţii;

-nu intraţi în apa rece înfierbântaţi după ce aţi stat foarte mult timp la soare;

-nu vă aventuraţi în apă când sunteţi în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte;

-nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi lângă şi în apă. Ei se vor scălda numai sub controlul părinţilor sau altor persoane mature;

-în cazul în care observaţi o persoană care se află în pericol de înec, încercaţi să o salvaţi fără a vă pune viaţa în pericol. Totodată, această situaţie trebuie anunţată de îndată la numărul de urgenţă 112.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite