Tragedie la Olimpiada Naţională de Matematică. Un elev olimpic din Galaţi a murit după ce a căzut de la etajul al patrulea al pensiunii în care era cazat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescentul de 13 ani, elev la unul dintre cele mai prestigioase colegii din ţară, a alergat să afle rezultatele finale la olimpiadă, s-a dezechilibrat şi a căzut în gol, suferind un traumatism cranian grav.

O tragedie a avut loc în seara zilei de 24 aprilie, în jurul orei 21,30, la o pensiune din Hunedoara, unde erau cazaţi mai mulţi elevi care participau la Olimpiada Naţională de Matematică.

Un adolescent de 13 ani, elev în clasa a VI-a la Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri” din Galaţi, era cazat împreună cu tatăl său şi după afişarea rezultatelor finale la olimpiadă, a alergat ca să afle ce punctaj a obţinut, s-a dezechilibrat şi a căzut de la etajul al patrulea al pensiunii în circumstanţe care urmează să fie lămurite cu exactitate de poliţişti.

"A căzut de la etaj. Mergea să vadă rezultatele finale, care tocmai se afişaseră. A plecat înainte cu o colegă, urmând să vină şi profesoara care-i însoţea. Era însoţit de tatăl său, care se afla tot prin zonă. Deocamdată, atât ştim”, a declarat Mioara Enache, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi.

Din nefericire, adolescentul s-a lovit puternic cu capul de marmură, suferind un traumatism cranian sever şi intrând în comă. Iniţial, a fost transportat la Spitalul Municipal din Hunedoara, iar apoi la Spitalul de Neurochirurgie din Timişoara, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Astăzi, 25 aprilie, olimpicul a decedat.

Poliţia a declanşat deja o anchetă în acest caz, audiind mai mulţi martori care au asistat la accidentul care i-a fost fatal adolescentului. Din primele verificări, a reieşit că olimpicul nu se afla împreună cu tatăl său în momentul în care a căzut peste balustrada pensiunii în care era cazat, fiind în grija unei profesoara care însoţea lotul olimpic de la Galaţi.

Băiatul se afla într-o cameră a pensiunii împreună cu o colegă de-a sa, elevă tot în clasa a VI-a, iar după ce au aflat că s-au afişat rezultatele la contestaţiile depuse la olimpiadă, au luat-o la fugă, încercând să ajungă mai repede la panoul unde erau afişate rezultatele, însă, din nefericire, adolescentul s-a dezechilibrat şi a căzut de la etajul al patrulea.

La festivitatea de premiere a Olimpiadei Naţionale de Matematică de la Hunedoara s-a ţinut un moment de reculegere în memoria elevului din Galaţi, unul dintre cei mai buni membri ai lotului gălăţean prezenţi în concurs.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite