Traficant de marijuana şi Ecstasy condamnat la închisoare cu suspendare şi trimis să se reabiliteze la bibliotecă. Le vindea droguri elevilor de liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drogurile erau consumate de elevi în incinta şcolilor sau în vecinătatea acestora Foto: arhivă
Drogurile erau consumate de elevi în incinta şcolilor sau în vecinătatea acestora Foto: arhivă

Gheorghe Amărgărintei a vândut sute de doze de marijuana elevilor de liceu în mai puţin de trei luni de zile, acesta fiind coordonatorul unui grup infracţional, ai cărui membri cumpărau de la el droguri atât pentru consumul propriu, cât şi pentru a face bani din revânzarea acestora.

Tribunalul Galaţi i-a condamnat, pe 22 iunie, pe şase traficanţi de marijuana şi Ectasy, fiind vorba de Gheorghe Amărgărintei, Alexandru Trandaf, Marcus Gabriel Piciu, Alexandru Emilian Elefteriu, Andrei Radu Luca şi Andrei George Iftimie, la pedepse cuprinse între 2 ani ani şi cinci luni şi trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri. Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Cea mai mare pedeapsă a primit-o Gheorghe Amărgărintei, capul grupării infracţionale, care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, fiind trimis să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunităţii la Biblioteca Judeţeană ”VA Urechia” din Galaţi. Zeci de elevi au primit amenzi penale de la judecători pentru cumpărare şi consum de droguri. Procurorii DIICOT Galaţi i-au prins în flagrant pe Andrei Radu Luca şi Alexandru Trandaf, în timp ce se aprovizionau cu droguri de la Gheorghe Amărgărintei.

Anchetatorii au efectuat 12 percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale membrilor reţelei, unde au fost găsite şi ridicate peste 280 de grame de marijuana (constituită din 228 de doze, marijuana vrac şi ţigarete confecţionate artizanal), patru cântare de mare precizie utilizate pentru porţionarea drogurilor, cinci grindere utilizate pentru optimizarea marijuanei, precum şi trei comprimate Ecstasy.

Grupul infracţional din care făceau parte cei şase a luat fiinţă în decembrie 2016 şi a funcţionat până la începutul lunii martie 2017, când au intervenit procurorii DIICOT Galaţi. „Inculpaţii au procurat, transportat, deţinut importante cantităţi de produse cannabice sub formă de marijuana, pe care le-au comercializat, în special, către consumatori din mediul preuniversitar, drogurile fiind consumate de către grupuri de elevi, fie în incintele unităţilor şcolare, fie în imediata apropiere a acestora", susţin procurorii.

Drogurile erau cumpărate de liceeni cu vârsta cuprinsă între 16 şi 17 ani, cu sume ce variau între 60 şi 70 de lei pentru un gram. În urma audierilor, Gheorghe Amărgărintei a recunoscut că se ocupa de vânzarea drogurilor din 2014, având o bază foarte mare de consumatori. Complicii săi au recunoscut, de asemenea, că au cumpărat de la Amărgărintei droguri atât pentru consum propriu, cât şi pentru revânzare. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite