Topul „ultimelor cuvinte“ din istorie: „Grăbeşte-te, călăule, aş putea să ucid 10 oameni cât stai tu să te prosteşti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carl Panzram Foto: Wikipedia
Carl Panzram Foto: Wikipedia

Ultimele cuvinte rostite pe patul de moarte de oameni celebri sau de condamnaţi la moarte înainte de execuţie au intrat în istorie prin curajul, nebunia sau umorul de care aceştia au dat dovadă.

1. Kit Carson era un bărbat neînfricat, care vâna animale cu mâinile goale, fiind şi călăuză de frontieră pentru importanţi lideri militari. Ultimele sale cuvinte au intrat în legendă: "Mi-aş dori să mai am timp pentru măcar un castron cu chili".

2. Tallulah Bankhead a fost o actriţă cunoscută mai ales pentru consumul excesiv de alcool şi droguri. "Codeină .... Bourbon" au fost ultimele ei cuvinte, care capătă un înţeles mai clar atunci când sunt alăturate unui alt citat celebru de-al său: "Cocaina nu dă dependenţă. Ştiu asta, o consum de ani!"

3. Ultimele cuvinte ale celebrului scriitor Voltaire pe patul de moarte, în faţa unui preot care i-a cerut să renunţe la Satana, au rămas în istorie: "Dragul meu, ăsta nu e un moment în care să îmi fac duşmani".

4. Tom "Black Jack" Ketchum, un criminal condamnat la moarte prin spânzurare, a avut puterea să glumească înainte de execuţie: "Ajung in Iad înainte ca voi sa vă luaţi micul dejun".

5.  Cererea lui Robert Erskine Childers, naţionalist irlandez condamnat la moarte, în faţa plutonul de execuţie: "Veniţi mai aproape băieţi, o să vă fie mai uşor".

6. Che Guevara, revoluţionar, la momentul capturării sale: "Ştiu ca aţi venit să mă omorâţi. Trageţi, veţi ucide doar un om".

7. James French, criminal condamnat la moarte prin scaunul electric: "Băieţi, ce ziceţi de titlul ăsta pentru mâine - French Fries" (un joc de cuvinte între "cartofi prăjiţi" şi "French a fost prăjit").

8. Cererea lui Giles Corey, fermier acuzat de vrăjitorie, în timp ce era strivit cu greutăţi: "Puneţi mai multe pietre!".

9. George Engel, activist al sudiştilor şi fondator al Partidului Socialist al Muncii din America de Nord, i-a lăsat fără cuvinte pe călăii săi, după ce a fost condamnat la moarte prin spânzurare pentru incitare la revoltă: "Trăiască anarhia, ăsta este cel mai frumos moment al vieţii mele".

10. Carl Panzram, ucigaş în serie, a rămas în istorie cu  probabil cele mai cinice ultime cuvinte: "Grăbeşte-te, călăule, aş putea să ucid 10 oameni cât stai tu să te prosteşti".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite