Topul salariilor de la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sondele de la Schela reprezintă o parte din punctele de lucru ale industriei extractive în judeţul Galaţi
Sondele de la Schela reprezintă o parte din punctele de lucru ale industriei extractive în judeţul Galaţi

 Cele mai mari venituri salariale din economia locală se regăsesc în industria extractivă şi în domeniul financiar.  Conform evaluărilor statistice pentru anul 2010, un gălăţean cu contract de muncă va câştiga lunar în medie 1.282 lei net.

Conform evaluărilor statistice pentru anul 2010, un gălăţean cu contract de muncă va câştiga lunar în medie 1.282 lei net.

Cei mai norocoşi angajaţi din Galaţi sunt cei din industria extractivă. Pe baza ultimelor date de la Direcţia Judeţeană de Statistică şi reconfirmate de Comisia Naţională de Prognoză pentru anul în curs, în acest sector media salariului lunar net este de 2.480 lei în judeţul de la Dunăre.

„Eu mi-am dat demisia de la Arcelor Mittal, deşi aveam un post bunişor, dar salariul era undeva la 1.000 de lei. Pentru că aveam studiile necesare, am găsit oportunitatea de mă angaja în industria extractivă, la o firmă de prospecţiuni.

 N-am putut să dau cu piciorul acestei ocazii. O slujbă cu salariu mai mare este de preferat  unui post mai sigur, chiar dacă volumul de muncă este mai mare”,
ne-a declarat Stancu Balint, în vârstă de 27 de ani.

Chiar dacă sunt slujbe bine plătite, numărul de locuri din acest sector este foarte mic, în jur de 500 de posturi. Prin urmare, nu sunt foarte mulţi gălăţenii care se bucură de salariile bune din acest domeniu.

Salarii mari şi la Finanţe

Deşi în ultimul timp în administraţia publică s-au făcut reduceri ale cheltuielilor salariale, angajaţii din acest domeniu figurează în evidenţele instituţiilor de statistică cu venituri de până la 2.255 lei.

Al treilea sector cu venituri salariale lunare peste medie este cel financiar, cu 2.170 lei. Mai primesc salarii bune şi angajaţii din domeniul transporturilor şi al depozitării de marfă, în medie 1427 lei (salariu net lunar), din poştă şi telecomunicaţii, cu 1.498 lei, precum  şi cei din sectorul  energetic,  cu 1.759 lei

Cele mai mici lefuri


Persoanele care muncesc în domeniul serviciilor, în special în hoteluri şi alimentaţie publică, primesc cele mai mici salarii din economia locală.
În jur de 725 de lei câştigă fiecare gălăţean dintre cei care lucrează în acest sector. „Este adevărat că sunt salarii mici ca barman sau ospătar, dar e un domeniu intermediar de activitate. În restaurantele bune, se mai primesc şi bacşişuri aşa că veniturile lunare pot ajunge la 1.000 de lei”, ne-a declarat Andra Popa, 22 de ani, fostă barmaniţă.

Alte sectoare cu salarii lunare nete mici sunt: pescuitul, cu 794 lei, construcţiile cu 865 lei şi agricultura cu 911 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite