Târgul de voluntariat „Spune DA voluntariatului, spune DA experienţei!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acţiunea va avea loc pe 20 noiembrie. Foto: Adevărul
Acţiunea va avea loc pe 20 noiembrie. Foto: Adevărul

Acţiunea vine în întâmpinarea tinerilor absolvenţi lipsiţi de experienţă având în vedere pe de o parte atât cerinţele angajatorilor cât şi apariţia Legii voluntariatului nr 76/28.06.2014 care reglementează recunoaşterea perioadei de voluntariat ca şi experienţă profesională şi/sau în specialitate, în funcţie de tipul activităţii.

Agenţia Judeteană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galati organizează Târgul de voluntariat “Spune DA voluntariatului, spune DA experienţei!” ce se va desfăşura în data de 20.11.2014, începând cu ora 12.00. Evenimentul este organizat de AJOFM Galaţi în parteneriat cu Universitatea “Dunărea de Jos” Galaţi şi Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi.

Această acţiune vine în întâmpinarea tinerilor absolvenţi lipsiţi de experienţă având în vedere pe de o parte atât cerinţele angajatorilor cât şi apariţia Legii voluntariatului nr 76/28.06.2014 care reglementează recunoaşterea perioadei de voluntariat ca şi experienţă profesională şi/sau în specialitate, în funcţie de tipul activităţii.

Activităţile de interes public care intră sub incidenţa Legii voluntariatului sunt arta şi cultura, sportul şi recreerea, educaţia şi cercetarea, protecţia mediului, sănătatea, asistentă socială, religia, activismul civic, drepturile omului, ajutorul umanitar şi/sau filantropic, dezvoltarea comunitară, dezvoltarea socială.

„Ne propunem să aducem o schimbare în mentalitatea şi percepţ¬ia celor din jur asupra acţiunilor umanitare şi să schimbăm în bine comunitatea fie prin voluntariatul profesional fie prin voluntariatul de timp liber. Ne dorim să cream un spaţiu deschis, nonformal şi interactiv tuturor celor care sunt interesati de voluntariat în judeţul Galaţi, organizând un eveniment unic şi deosebit. Invităm organizaţiile neguvernamentale, asociaţiile, fundaţiile şi orice institutii interesate să se alăture iniţiativei noastre cu oferte pentru voluntariat atat în întâmpinarea nevoilor comunitaţii gălăţene în funcţie de domeniul de activitate propriu cat şi în întâmpinarea tinerilor interesaţi în acumularea de competenţe practice utile integrării pe piaţa muncii dar şi a oricăror persoane care-şi doresc să fie implicate în activităţi de voluntariat”, spune directorul executiv al AJOFM Galaţi, Cezar Năstase.

Evenimentul se va desfăşura în holul Universităţii “Dunărea de Jos” Galaţi din str. Domnească nr. 47  începând cu ora 12.00. Persoana de contact din partea AJOFM Galaţi: consilier Mihaela Piraianu, telefon 0236-414049, fax: 0236-415151.

Voluntariatul, învăţarea în context nonformal şi activităţile de tineret reprezintă resurse importante pentru societate! Participarea este gratuita.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite