Târg caritabil organizat pentru a salva viaţa unui copil. Victimă a unui teribil accident de circulaţie, micuţul este paralizat de la brâu în jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ianis Ştefan Purice Foto: Dana Hâncu
Ianis Ştefan Purice Foto: Dana Hâncu

Zeci de copii din Galaţi vor participa la târgul caritabil ”Dăruim Crăciunul!”, unde vor crea diferite obiecte specifice sărbătorilor de iarnă pe care, apoi, le vor vinde tot ei. Scopul este unul nobil: salvarea unui copil, Purice Ianis Ştefan, elev în clasa a II-a, care a victima unui accident de circulaţie.

Românii de bine care doresc să  ajute o familie grea încercată după ce copilul lor a fost accidentat grav în urma unui eveniment rutier sunt invitaţi să cumpere produsele făcute de copii şi vândute tot de ei în cadrul târgului caritabil ”Dăruim Crăciunul”. 

Evenimentul are loc pe 13 decembrie, începând cu ora 17,00, şi sâmbătă, 14 decembrie, începând cu ora 10,00, la etajul al doilea  al Centrului Comercial Winmarkt din Galaţi.

Beneficiarul campaniei din acest an este un copil, Ianis Ştefan Purice, elev în clasa a II-a Step by Step, din cadrul Şcolii Gimnaziale nr.5, Galaţi, care, în urmă unui nefericit accident de maşină, a suferit mai multe leziuni interne şi ale coloanei vertebrale. 

A fost operat de urgenţă la Spitalul de Copii ”Sf. Ioan” Galaţi, dar situaţia micuţului s-a agravat, astfel că a fost transferat la Bucureşti, la Spitalul Clinic de urgenţă „Maria Sklodowska Curie”.

A fost stabilizat, dar după o perioadă de timp părinţii au aflat că copilul mai are nevoie de o a două intervenţie, inclusiv la nivelul coloanei vertebrale, apoi de o perioadă de recuperare motorie. În prezent, copilul se află în continuare internat la Spitalul Clinic de urgenţă „Maria Sklodowska Curie”, fiind imobilizat la pat. Ianis nu îşi simte picioarele, fiind paralizat de la brâu în jos.

În urmă acestei tragedii, mama a fost nevoită să renunţe la serviciu, iar tatăl a întrerupt contractul pe care îl avea în străinătate şi a rămas la Bucureşti alături de soţie şi copil. Şi-a găsit ceva de lucru la Bucureşti, reuşind astfel să suplinească o parte din nevoile urgente. Părinţii fac acum cu rândul pentru a-l supraveghea pe Ianis.

”Trăiesc cel mai negru coşmar al unor părinţi. Fiecare clipă contează pentru acest copil. Părinţii clasei s-au mobilizat alături de cele două doamne învăţătoare, dar nu pot învinge singuri această cursă nemiloasă cu timpul. De aceea, avem nevoie de dumneavoastră în acest demers umanitar, că să putem reaprinde lumina speranţei şi strălucirea vieţii în ochii şi sufletul acestui copil”, ne-a declarat Dana Hâncu, organizatorul târgului caritabil ”Dăruim Crăciunul”.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite