Tânărul care și-a înjunghiat părinții și a rănit un polițist, lăsat în libertate. Ce a stabilit expertiza medico-legală

0
Publicat:

Decizie controversată în cazul tânărului care și-a înjunghiat părinții și a rănit grav un polițist. Acesta nu va răspunde penal pentru faptele sale, potrivit legii, întrucât expertiza medico-legală psihiatrică a stabilit că nu a avut discernământ.

Tânărul care și-a înjunghiat părinții, lăsat în libertate FOTO: Arhivă, Adevărul
Tânărul care și-a înjunghiat părinții, lăsat în libertate FOTO: Arhivă, Adevărul

Pe 13 februarie 2024, un tânăr din Galați, și-a înjunghiat părinții, aceștia fiind transportați în stare gravă la spital. Unul dintre polițiști care a intervenit pentru imobilizarea acestuia, a fost rănit cu un cuțit. Agentul a reuşit să ceară întăriri, iar echipajele de poliție au reușit în cele din urmă să îl prindă pe o stradă din oraş.

„În timpul imobilizării acestuia, unul dintre polițiști, de 39 de ani, care purta vestă de protecție și avea asupra sa toate elementele din dotare, ar fi fost înjunghiat în zona claviculei, din partea stângă. Polițistul a fost preluat și transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a transmis la acea dată Poliția Galați. 

Suspectul în vârstă de 34 de ani este cunoscut cu numeroase internări la spitalul de psihiatrie. Deși este acuzat pentru triplă tentativă de omor, expertiza medico-legală psihiatrică a stabilit că nu a avut discernământ atunci când a atentat la viața părinților săi și a polițistului care voia să îl încătușeze. Prin urmare, bărbatul nu va răspunde penal pentru faptele sale extrem de grave, potrivit legii.

Decizie controversată a judecătorilor din Galați

O decizie controversată a instanței a fost și în cazul Alexandrei, fetița de 9 ani din Galați, ucisă în bătaie de propria mamă. Mătușa și unchiul copilei care au fost reținuți inițial, au scăpat de arest. 

Tribunalul Galați a considerat că soții acuzați de complicitate la omor calificat, complicitate la rele tratamente aplicate minorului și complicitate la violență în familie nu sunt un pericol public și i-au eliberat din arest, după ce Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați îi reținuse marți.

Alexandra, fetița de 9 ani, a murit pe 31 ianuarie 2024, fiind bătută crunt, în mod sistematic, de mamă. Anchetatorii au dezvăluit că „femeia a lovit-o în mod repetat cu obiecte, i-a cauzat arsuri şi a comprimat-o cu mâinile, provocându-i leziuni traumatice pe toată suprafaţa corpului”. Legiștii au stabilit că fata a murit în urma unui șoc traumatico-hemoragic. 

Deși era bătută în mod constant, fără pic de milă, mătușa și unchiul, care locuiau în același apartament, nu au făcut nimic ca să o salveze pe micuța Alexandra. Nu au reclamat abuzurile mamei, nu au sunat la poliție, asistând indiferenți la toate violențele de neimaginat prin care au fost nevoite să treacă Alexandra și cele două surori mai mici.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite