Tâlhărie fără frontiere. Doi basarabeni au trecut graniţa ilegal pentru a da o spargere la Galaţi. Au fost prinşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se pare că cei doi bărbaţi, în vârstă de 28 şi respectiv 29 de ani n-ar fi la prima faptă de acest fel. Spre ghinionul lor, de data aceasta au fost surprinşi de proprietarul apartamentului în timpul jafului şi, după numai 24 de ore, au fost găsiţi şi încătuşaţi de poliţişti.

Duminică, de 20 august 2018, la ora 11.52, Secţia 1 Poliţie a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, de un bărbat din municipiul Galaţi, cu privire la faptul că l-au călcat hoţii.

Proprietarul a povestit că în momentul în care a ajuns în faţa uşii de acces a apartamentului în care locuieşte, pe strada Armata Poporului, din locuinţă au ieşit în viteză doi bărbaţi pe care nu îi cunoştea şi care au fugit pe scara blocului, pulverizând spray iritant-lacrimogen în direcţia lui.

În urma activităţilor de cercetare, efectuate de poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Galaţi, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul poliţiilor municipale Constanţa şi Brăila, în cursul zilei de ieri luni, adică la 24 de ore distanţă, cei doi tâlhari au fost depistaţi şi conduşi la sediul poliţiei. După verificarea identităţii acestora, poliţiştii au constatat că unul dintre ei a folosit un document de identitate contrafăcut pe care l-a folosit pentru a trece frontiera ilegal.

„Bărbaţii de 28 şi 29 ani, din Republica Moldova, ar fi pătruns, în data de 20 august, în locuinţa persoanei vătămate, cu ajutorul unor chei potrivite şi când ar fi încercat să părăsească  apartamentul ar fi fost surprinşi de aceasta şi ar fi folosit spray iritant-lacrimogen pentru a-şi asigura scăparea”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judean Galaţi.

Cei doi au fost reţinuţi, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de 22 august să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la tâlhărie calificată, fals privind identitatea, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals în formă continuată, precum şi trecere frauduloasă a frontierei de stat. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite