Sute de job-uri pentru zeci de mii de şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oferta locurilor de muncă scoasă astăzi la bătaie a fost infimă comparativ cu cererea miilor de persoane fără ocupaţie

Aşteptată ca o gură de oxigen, prima bursă a locurilor de muncă organizată astăzi nu a fost nici pe departe ceea ce au aşteptat cele câteva zeci de mii de şomeri. Toate cele patru judeţe din regiunea noastră s-au confruntat cu aceeaşi sărăcie în ceea ce priveşte numărul posturilor vacante.


Cea mai mare bătălia s-a dat însă la Galaţi. Aici angajatorii au oferit doar 284 de job-uri astfel încât s-a ajuns ca 93 de şomeri (Galaţiul numărând 26.432 de persoane fără ocupaţie, n.r.) să candideze pentru acelaşi loc de muncă.


Astăzi au fost oferite 68 de posturi pentru persoanele cu studii superioare şi 216 pentru cele cu studii medii. Dintre meseriile destinate acestora se pot menţiona: inginer IT, funcţionar economic, contabil, inginer mecanic, economist, inginer electronist, agent vânzări, consilier vânzări produse financiare, precum şi muncitor necalificat", a declarat Nicoleta Harţegan, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi.


Buzăul a avut cea mai bogată ofertă
Cele mai multe posturi vacante au fost oferite de agenţii economici din Buzău care au scos la bătaie 600 de job-uri pentru cei aproximativ 20.000 de şomeri.

Tot atâtea locuri de muncă au fost oferite şi celor 24.000 de oameni fără ocupaţie din Brăila şi Vrancea astfel încât, în cele două judeţe, circa 40 de şomeri s-au zbătut să obţină aceeaşi slujbă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite