Sute de gălăţeni sunt aşteptaţi la a doua ediţie a festivalului „Antiquitas Rediviva”, desfăşurat în Situl arheologic Barboşi - Tirighina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
festivalul antiquitas rediviva galati

După succesul înregistrat anul trecut, sâmbătă, 13 iunie 2015, Directia Judeteana pentru Cultură Galaţi, Primăria Municipiului Galaţi şi Asociaţia "Tinerii şi Viitorul", organizează ediţia a doua a Festivalului antic "Antiquitas Rediviva".

În prima parte a Festivalului, care va avea loc între orele 11.00-13.00, la Castrul roman de la Tirighina, Barboşi, spectatorii se vor întoarce în timp şi asista la aprinderea focului sacru, la numirea magisterului de la Barboşi, la lupte între gladiatori, la prezentări de echipamente, arme şi formaţii de luptă, dar şi la lupte între armatele dacice, romane şi sarmate.

Deplasarea se va face cu auto personal sau cu autobuzele operatorul public Transurb de la capătul traseului 102 din Micro 19, începând cu ora 09.30 pana la 13.30. Preţul biletului de călătorie dus va fi cel practicat în oraş. 

Partea a doua a Festivalului va începe la ora 17.00 cu o parada a armatelor romane, dacice şi sarmate de la statuia Lupoaicei, din faţa Primăriei, până la Grădina Publică, unde sunt aşezate taberele şi atelierele de ceramică, fierărie, pielărie, tir cu arcul, bucătărie. Aici, spectatorii vor putea participa la confecţionarea unor unelte din fier, la confecţionarea unor echipamente din piele, la confecţionarea obiectelor de ceramică, vor putea face exerciţii de tir cu arcul, precum şi la degustarea preparatelor aşa cum găteau dacii şi romanii acum două mii de ani.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite