Sute de amenzi aplicate pentru consum de băuturi alcoolice pe domeniul public şi tulburarea liniştii publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

388 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 104.900 de lei, au aplicat poliţiştii locali în cadrul unui plan de măsuri care s-a derulat timp de două săptămâni şi care a avut ca obiectiv principal asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică pe raza municipiului Galaţi, precum şi combaterea faptelor cu caracter penal.

Pe toată durata acţiunii, oamenii legii au mai avut în vedere identificarea grupurilor de persoane care tulbură ordinea şi liniştea publică sau care se dedau la activităţi ce pot provoca scandal, sancţionarea persoanelor care consumă băuturi alcoolice pe domeniul public şi identificarea şi sancţionarea persoanelor care nu respectă normele legale privind curăţenia localităţii (aruncarea cojilor de seminţe, ambalajelor pe domeniul public).

Au fost vizate şi persoanele care practică jocuri de noroc, în vederea sancţionării lor conform prevederilor legislative, dar şi prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală (consum/comercializare substanţe psihotrope, fapte produse cu violenţă).

”Cele mai multe amenzi, în număr de 233, au fost date pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 (consum de băuturi alcoolice pe domeniul public, tulburarea liniştii locuitorilor, proferare de injurii şi expresii jignitoare). De asemenea un număr mare de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi pentru încălcarea HCL 260/2018”, a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Alte 141 de amenzi au fost date pentru fapte, precum murdărirea domeniului public, deteriorarea mobilierului urban, parcarea neregulamentară a autoturismelor, depozitarea deşeurilor pe domeniul public, spălarea autoturismelor pe domeniul public, etc. au mai fost aplicate sancţiuni în baza Legii 12/1990, Legii 349/2002, HCL 335/2014, HCL 124/2016.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite