Superbul foc de artificii cu care s-a încheiat Ziua Marinei a compensat dezamăgirea spectatorilor şuşanelei cu „vedete” VEZI VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recital Bosquito la Ziua Marinei
Recital Bosquito la Ziua Marinei

Artificiile au fost lansate din mijlocul Dunării, pe un fond muzical bine ales şi i-au încântat pe gălăţenii care au răbdat până la sfârşitul modestelor recitaluri plătite cu mii de euro.

Miercuri seara, pe la ora 19.30, străzile din vecinătatea Falezei Dunării erau înţesate de gălăţeni care se îndreptau către Elice, la spectacolul prilejuit de Ziua Marinei, spectacol la care erau anunţate recitalurile lui Bosquito, Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Horia Brenciu & Band.

S-au adunat cam 4.000-5.000 de spectatori, laolaltă cu cei care veniseră ceva mai devreme ca să vadă ceea ce de fapt n-au mai văzut: "porcul la şcondru" şi "vânătoarea raţelor".

După o prestaţie absolut onorabilă a Estradei Teatrului Muzical din Galaţi, a urcat pe scenă Radu Almasan alias „Bosquito" însoţit de Ţăndărică, toboşarul de la Phoenix.

Aşadar, prima dezamăgire a publicului a fost provocată de recitalul „la comun".

Publicul s-a aşteptat ca Ovidiu Lipan să încingă tobele cu piese din ultimele lui concerte şi albume solo. Când colo, marele „tobar" l-a acompaniat pe Almăşan şi noroc de vreo trei piese „clasice" din repertoriul Phoenix, interpretate cu amprentă vocală Bosquito, că altminteri publicul, chiar şi cel tânăr, ar fi rămas de-a dreptul „liniştit".

În zadar s-a străduit Almăşan să facă să dispară, ceea ce singur a numit „distanţa dintre el şi gălăţeni".

Şi a urmat „cireaşa de pe tort", Horia Brenciu şi bandul său cu toate că, judecând după prestaţia artistică, recitalul a fost susţinut de Band & Horia Brenciu, iar la Galaţi, asta nu este o premieră, ci o recidivă!

Că Brenciu este un adevarat showman, s-a văzut şi de astă dată, însă doar la partea de animat publicul, căci a fost tare zgârcit cu piesele din repertoriul său. De altfel, părea că se află pe scenă pentru a-i ajuta să se pună în valoarea pe membrii band-ului său, care s-au jucat cu fragmente de piese din toate timpurile.

Din colajul de fragmente muzicale n-au lipsit până şi„Drumurile noastre toate", „Eu tu şi-o umbrelă", Zaraza , ba chiar şi romanţe. Ce-i drept, „Ionel Ionelule" n-a cântat.

Au fost minute în şir în care recitalul lui Brenciu părea a fi „la mişto". De altfel, la finalul prestaţiei artistice, spectatorii, tot mai puţini spre miezul nopţii, înţeleseseră de-a binelea de ce, la urcarea pe scenă a band-ului, prezentatorul a repetat cu obstinaţie că este cea mai trăznită trupă. Chiar este!

Ei şi când plictisiţi şi adormiţi, cei vreo 2.000 de gălăţeni, care s-au încăpăţânat să rămână pe Faleză în aşteptarea artificiilor, se întrebau dacă modestia spectacolului pirotehnic n-o va întrece pe cea a celui artistic şi a laserelor (uitasem de ele, atât de neimpresionante au fost, instalaţia fiind una de interior) au avut o surpriză cu adevărat plăcută.

image

Pe un fond muzical bine ales, de pe barja ancorată în mijlocul Dunării în dreptul Elicei, au ţâşnit către cer poate cele mai frumoase artificii lansate vreodată la Galaţi. Şi primele detonate de pe apă. A fost adevăratul specatcol al serii, în care muzica s-a sincronizat perfect cu exploziile şi cu superbele imagini create de acestea, reflectate în apa Dunării. Minute în şir cei prezenţi le-au privit încântaţi, iar la final au aplaudat, gest mai puţin obişnuit la un spectacol de artificii. Au fost singurele aplauze „sincere" de la Ziua Marinei.

În rest, excelentă organizarea şi lăudabilă atitudinea primarului care, pentru ca gălăţenii să se poată bucura de această sărbătoare aşa cum n-au mai făcut-o de mult, a solicitat, la ultima şedinţă a Consiliului Local, rectificarea bugetului local în care nu era prevăzută şi suma necesară manifestărilor dedicate Zilei Marinei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite