Spaniolii vor să ne construiască noul spital! Vezi aici la ce sumă se ridică investiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul Ministerului Sănătăţii de construire a unui spital regional la Galaţi pare să prindă contur în detrimentul planului Consiliului Judeţean, care nu a mai reuşit să aducă investitorul francez care se arătase interesat să realizeze unitatea medicală.

Speranţele ca Galaţiul să aibă un spital modern încep din nou să prindă contur. Proiectul aflat de ani de zile la nivel de plan pe hârtie şi vorbe fătă niciun rezultat, a intrat în atenţia unei companii spaniole, despre care prefectul Galaţiului susţine că ar fi un mare investitor în ceea ce priveşte construitea de spitale, atât în Europa cât şi în America de Sud sau Africa.
„Investitorul are în portofoliu 30 de spitale în Spania, precum şi în Maroc şi Ecuador. Nouă ne-a fost recomandat printr-o notificare a Ministerului Sănătăţii, azi (n.r. ieri) au venit la Galaţi şi au mers în teren cu reprezentanţii Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi cu cei ai Direcţiei de Sănătate Publică să vadă despre ce este vorba. Sperăm ca până luni să perfectăm protocolul", a declarat Paul Florea, prefectul judeţului Galaţi.
Terenul pe care ar urma să fie ridicat spitalul de către fracncezi este situat la ieşirea din Galaţi, vizavi de Metro. Clădirea spitalului, care va cuprinde 400 de paturi, va ocupa cinci din cele 11,5 hectare de teren deţiute de Ministerul Sănătăţii în zonă.
Noua investiţie, despre care se spune că va fi realizată pe proiectul de fezabilitate întocmit încă de acum cinci ani, va costa 150 de milioane de euro, doar jumătate din sumă urmând a fi alocată construcţiei propriu-zise.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite