Şoferii turmentaţi, pedepsiţi de poliţiştii rutieri. Oamenii legii avertizează: consumul de alcool la volan poate ucide

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai mulţi şoferi sunt depistaţi în trafic sub influenţa băuturilor alcoolice. Foto: Adevărul
Tot mai mulţi şoferi sunt depistaţi în trafic sub influenţa băuturilor alcoolice. Foto: Adevărul

Mai mulţi şoferi din Galaţi s-au ales cu dosare penale după ce în weekend au fost depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Obiceiul acestor conducători auto de a se sui beţi la volan poate duce la provocarea unor grave accidente rutiere.

În weekend, poliţiştii din comuna Bălăbăneşti, au depistat pe raza comunei, un bărbat de 49 de ani, în timp ce conducea autoturismul, sub influenţa alcoolului. Oamenii legii l-au testat pe acesta cu aparatul alcooltest Drager, iar rezltatul a fost de 0,48 mg/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care şoferul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilrea alcoolemiei.

O oră mai târziu, poliţiştii din comuna Priponeşti, au fost sesizaţi de către un tânăr de 18 ani din comuna Ghidigeni, că în timp ce conducea autoturismul pe raza localităţii, a fost acroşat de către un alt autoturism, provocându-i pagube materiale. Oamenii legii au identificat rapid conducătorul celuilalt autoturism, în persoana unui bărbat de 59 de ani, care în urma testării cu aparatul alcooltest Drager, rezultatul a fost de 0,68mg/l alcool în aerul expirat. Şi în acest caz, şoferul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilrea alcoolemiei.

Noaptea şoferilor beţi a continuat, iar poliţiştii din comuna Matca, au depistat pe raza localităţii, un tânăr de 23 de ani, în timp ce conducea autoturismul, sub influenţa alcoolului. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest Drager, iar rezultatul a fost de 0,61mg/l alcool în aerul expirat.

În aceeaşi situaţie a fost prins conducând şi un tânăr de 27 de ani. Acesta a fost oprit de poliţişti în comuna Smârdan. Testarea cu aparatul Drager a scos la iveală o alcoolemie de 0,87mg/l alcool în aerul expirat. Şoferul turmentat a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilrea alcoolemiei.

În toate cele patru cazuri, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală pe numele şoferilor pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite