SMURD a acordat primul ajutor şi asistenţă medicală de urgenţă unui număr de peste 4.500 de gălăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre paramedicii ISU Galaţi acordând primul ajutor victimei unui accident rutier. Foto: marius Mototolea
Unul dintre paramedicii ISU Galaţi acordând primul ajutor victimei unui accident rutier. Foto: marius Mototolea

Faptul că, anul trecut, au fost cu 50 % mai multe intervenţii decât în 2011, demonstrează creşterea importanţei şi utilităţii SMURD în cadrul sistemului medical de urgenţă.

Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (S.M.U.R.D.) Galaţi a intervenit, anul trecut, la 4.500 de cazuri, fiind asistate 4.520 de persoane.

„Comparativ cu 2011, numărul intervenţiilor SMURD pentru acordarea de asistenţă medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat în fază prespitalicească a crescut cu 49,9%. Din cele 4.520 persoane asistate, 366 au fost copii. Principalele intervenţii au fost pentru 1.511 cazuri de  afecţiuni medicale grave, 1.223 de cazuri cu politraumatisme, majoritatea în urma unor accidente rutiere şi 379 de intoxicaţii acute cu risc vital”, a precizat Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Conform aceleiaşi surse, intervenţiile au fost realizate cu trei echipaje de prim ajutor calificat, un echipaj de terapie intensivă mobilă şi un echipaj de intervenţie rapidă a medicului de gardă pe SMURD.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite