Şi salvatorii devin victime. Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi a fost atacat de un pacient recalcitrant, înarmat cu o foarfecă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia unui bărbat de 66 de ani din comuna Smârdan, judeţul Galaţi, a solicitat astăzi ajutorul ambulanţei deoarece acesta acuza dureri de cap. La sosirea echipajului medical s-a dezlănţuit însă coşmarul. Pacientul a atacat asistenta şi ambulanţierul şi a distrus autospeciala medicală cu care de altfel intenţiona să fugă.

Astăzi, la orele prânzului, un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, a fost solicitat să intervină în comuna Smârdan, pentru un pacient în vârstă de 66 de ani, care acuza dureri de cap. După ce bărbatul a fost consultat, asistenta i-a adus acestuia la cunoştinţă că are tensiunea uşor crescută, însă îl va duce la Spitalul Judeţean Galaţi pentru investigaţii mai amănunţite. Nimeni nu şi-a imaginat că în ambulanţă se va dezlănţui iadul.

Sexagenarul a devenit la scurt timp foarte agitat şi şi-a desfăcut centurile de siguranţă de la targă. Odată eliberat, acesta a atacat-o pe asistentă, lovind-o cu capul în piept iar mai apoi a încercat să îi smulgă părul din cap.

A distrus ambulanţa

Deoarece a încercat să îşi salveze colega, nici ambulanţierul Pavel Perianu, în vârstă de 57 de ani, nu a scăpat de furia pacientului care era de altfel înarmat cu o foarfecă. Ba mai mult, bărbatul a spart geamurile autospecialei medicale, a îndoit una din uşi prin lovituri repetate şi a încercat să ia cheile pentru a fugi cu ambulanţa. La un moment dat, şoferul a reuşit să îl închidă pe pacient în autospeciala medicală şi să cheme poliţia.

Ajunşi la faţa locului, oamenii legii l-au încătuşat pe pacientul agitat şi au solicitat o altă ambulanţă pentru ca acesta să fie tranportat la Spitalul de Psihiatrie din Galaţi.

Între timp, echipajul agresat a fost de asemenea adus la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi pentru investigaţii şi îngrijiri medicale de specialitate.

Nu este pentru prima dată când salvatorii devin victimele celor pentru care au venit să intervină. În anul 2014, un alt echipaj al Serviciului de Ambulanţă Galaţi a mers în comuna Brăhăşeşti pentru a salva o tânără de 16 ani care se spânzurase. Deoarece fata nu a mai putut fi readusă la viaţă în urma manevrelor de resuscitare, localnicii au ales să se răzbune pe echipajul sosit de la Tecuci.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite