Şi-a torturat timp de un an copilul de 9 ani, iar într-un acces de furie i-a omorât mama

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul nu a ezitat să folosească cuţitul împotriva partenerei sale Foto: arhivă Adevărul
Bărbatul nu a ezitat să folosească cuţitul împotriva partenerei sale Foto: arhivă Adevărul

Un gălăţean din localitatea Oancea a fost condamnat de Tribunalul Galaţi la ani grei de închisoare pentru omor şi rele tratamente aplicate minorului.

Timp de un an, în intervalul 2015-2016, Anton Balmuş, orinar din comuna gălăţeană Oancea, şi-a bătut zilnic copilul în vârstă de 9 ani şi probabil micuţul ar fi avut un sfârşit tragic, însă individul i-a rezervat acest deznodământ soţiei sale.

Pe 29 decembrie 2016, Anton Balmuş nu şi-a putut stăpâni nervii şi în urma unui conflict spontan cu consoarta sa, a lovit-o cu un cuţit în zona umărului stâng, victima decedând ulterior din cauza rănilor.

O zi mai târziu, agresorul a fost arestat preventiv pentru omor calificat, pe 9 iunie 2017 fiind condamnat de Tribunalul Galaţi la 11 ani şi 4 luni de închisoare pentru omor şi rele tratamente aplicate minorului.

În plus, judecătorii au hotărât ca bărbatul să îi plătească daune morale fiului său minor, Ştefan Balmuş, în sumă de 70.000 de lei pentru suferinţele pe care i le-a pricinuit, dar şi 500 de lei lunar sub forma unei prestaţii periodice până la împlinirea vârstei de 18 ani. Verdictul instanţei nu este definitiv. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite