Sfidare: Un secretar de stat aflat în vizită în teritoriu a răspuns cu "Nu ştiu" la orice întrebare a jurnaliştilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul de Poliţie Galaţi şi-a făcut publică activitatea  depusă pe tot parcursul anului 2010, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de către şeful IPJ, Dănuţ Lefter în prezenţa chestorului Ioan Dascălu secretarul de stat în Ministerului Administraţiilor şi Internelor, şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică.

După o întârziere de o oră faţă de cea stabilită pentru începerea conferinţei de presă, secretarul de stat, Ioan Dascălu a trecut în revistă, scurt şi la obiect, extraordinarele realizări ale poliţiştilor gălăţeni din anul care tocmai s-a încheiat.
 
„Astăzi a avut loc activitatea de bilanţ a IPJ pe 2010. În urma analizei pot să concluzionez că rezultatele obţinute sunt bune. A scăzut foarte mult numărul de accidente rutiere, cu 30%, ceea ce este extrem de îmbucurător”, a afirmat Ioan Dascălu.

La restul întrebărilor jurnaliştilor privind celelalte activităţi ale poliţiştilor gălăţeni, chestorul Ioan Dascălu a răspuns laconic şi stereotip: „Nu ştiu!”.

În legătură cu disponibilizările din Ministerul de Interne şi mai cu seamă cele de la Galaţi, Ioan Dascălu a ţinut să precizeze că vor fi reduse în principal posturile vacante.

„Nu ştiu care vor fi cifrele, dar se va ajunge la această măsură. Vor fi reduceri de posturi vacante bugetate şi nebugetate. Nu ştiu cifrele în acest moment. Nu ştiu nici data”, a afirmat acesta.

Legat de bugetul poliţiştilor gălăţeni pentru anul 2011, la acest capitol secretarul de stat a avut de asemenea un răspuns uimitor.

„Nu ştiu care va suma alocată. Fiecare manager trebuie să facă economii. Vor fi bani destui pentru desfăşurarea activităţii în parametri normali”, a mai chestorul Ioan Dascălu.

Tot la rezultatele bune ale Inspectoratului Judeţean, aşa cum a declarat mai sus Ioan Dascălu, poate fi inclus şi numărul dosarelor penale rămase cu autor necunoscut.
 
„Există o creştere a numărului de dosare penale cu autor necunoscut. Avem posturi de poliţie cu niciun dosar penal rezolvat. Este vorba de Bălăbăneşti. Au avut 16 dosare în lucru”, a recunoscut Ioan Dascălu.

Imediat după aceste precizări extrem de lămuritoare ale secretarului de stat, Ioan Dascălu s-a ridicat de masă fulgerător şi a plecat când a fost întrebat despre jafurile şi spargerile de la bănci din anul 2010. De asemenea, acestea au rămas tot în categoria dosarelor cu autor necunoscut.




Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite